Бранислав Радуловић / - УПЦГ
18/12/2021 u 13:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић: Црногорском парламенту потребна стабилна већина од 49 посланика

- Само таква парламентарна већина може омогућити да се у складу са уставним рјешењима остваре избори у правосуђу и тужилаштву, спроведе изборна реформа, усвоји спроводљив и одржив буџет и тиме омогући деблокада институција система - сматра он

Потреба да се у црногорском парламенту оствари стабилна већина од минимум 49 посланика настаје из обавезе ове генерације црногорских грађана не да се сложи око црногорске прошлости већ око црногорске будућности, поручио је за портал Дана предсједник Удружења правника Црне Горе Бранислав Радуловић.

Стога, како додаје, сада се поставља питање ко види рјешење у "тумачењу прошлости", а ко у европској будућности и потреби да се успостави одговорна власт која ће на системске проблеме моћи да да системске одговоре.

 -  Само таква парламентарна већина може омогућити да се у складу са уставним рјешењима остваре избори у правосуђу и тужилаштву, спроведе изборна реформа, усвоји спроводљив и одржив буџет и тиме омогући деблокада институција система - сматра он.

Како је истакао, прави одговор садржан је у концепту уставног патриотизма који даје јасна рјешења да се кроз друштвени и политички дијалог искористе уставна рјешења и друштво из тренутне атрофије преусмјери ка одговорној заједници способној да препозна и артикукише јавни интерес.

 - Дакле, сада је само питање да ли постоје одговорне политичке елите које могу јавни интерес да  поставе испред страначког партикуларизма или ће се наставити са вођењем политика "у име народа" а заправо против друштвеног и јавног интереса - закључује он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:53