ЂОРЂЕ РАДУЛОВИЋ / - ЂОРЂЕ РАДУЛОВИЋ
19/01/2022 u 16:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић: Абазовић не би требало да поднесе оставку, највише допринио првој мирној смјени власти

Дритан Абазовић као потпредсjедник задужен за спољну политику учинио је много у промоциjи Црне Горе и заштити наших интереса, казао је Радуловић

Министар Ђорђе Радуловић огласио се поводом тренутне политичке ситуације у Црној Гори.

- У веома компликованом политичком тренутку, као и у свакоj сложеноj и конфузноj ситуациjи, наша jе обавеза водити рачуна о свему што ћемо рећи и учинити на jавноj сцени. Поjедностављивање и генерализациjа никада ниjесу избор, понаjмање у оваквим данима. Тако jе тврдња  да министри у Влади Црне Горе сматраjу да jе етички да потпредсjедник Владе Дритан Абазовић поднесе оставку на ту функциjу, jедна од реченица коjе генерализуjу, изговорена не само у своjе, већ у име свих - казао је Радуловић.

Он је поручио да било каква генерализациjа када говоримо о раду потпредсjедника Абазовића ниjе добар метод коjим би се у овом тренутку требало служити, будући да jе раду Владе током претходне године допринио понаjвише управо он.  Поготово имаjући у виду да jе захваљуjући његовоj политичкоj храбрости дошло и до прве мирне смjене власти у Црноj Гори, омогућивши управо онима коjи позиваjу на његову оставку министарске функциjе.

- Не диjелим став да би требало да поднесе оставку због неколико ствари коjе знам, а коjе потрвђуjу резултати - истакао је Радуловић.

Казао је да зна да jе Дритан Абазовић као потпредсjедник задужен за спољну политику учинио много у промоциjи Црне Горе и заштити наших интереса.

- Ниjе био само потписник Споразума политичких лидера након избора, већ и наjвећи гарант да ћемо остати на истом  европском курсу, коjи подржава 80% наших грађана. Управо нашу досљедност на том путу, препознала jе Европска комисиjа jасно наводећи оваj наш успjех у Извjештаjу о напретку за нашу земљу. Такође, знам да jе као координатор безбjедносних служби допринио остваривању резултата у борби против организованог криминала, што jе довело до рекордне заплиjене наркотика. Чињеница jе и да jе откад Дритан Абазовић преузео сектор безбjедности, престало се са ватреним обрачунима криминалних група на нашим улицама у стилу Чикага 20-тих година, у коjима су страдали и броjни невини грађани. То jе пробоj коjи су наши европски партнери jасно препознали, а више од свега, он представља велики корак наприjед за Црну Гору не само у њеноj европскоj причи, већ доноси сазриjевање друштва коjе има снаге И политичке воље да спроведе реформе у овоj области, без изузетка - закључио је Радуловић.

  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:51