/ -фото: МВП
22/02/2022 u 14:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић и амбасадор Барбоза: Црна Гора и Бразил дијеле заједничкe вриједности

Амбасадор Барбоза похвалио је добру сарадњу са Министарством вањских послова током његовог мандата

Црна Гора и Бразил ће наставити да развијају традиционално добре и пријатељске односе.

Иако географски удаљене, двије државе дијеле пуно заједничких вриједности – оцијењено је на састанку министра вањских послова Ђорђа Радуловића са амбасадором Федеративне Републике Бразил са сједиштем у Београду, Едуардом Ботељом Барбозом који је боравио у опроштајној посјети поводом завршетка мандата.

- Саговорници су истакли посебно задовољство потписивањем Меморандума о разумијевању између министарстава вањских послова Црне Горе и Бразила који ће служити као додатан подстрек унапређењу билатералних односа. Министар Радуловић је истакао да двије земље имају потенцијала за развој сарадње у бројним областима, међу којима се издвајају туризам, привреда, култура и сектор одбране- наводе у сааопштењу.

У том контексту, шеф црногорске дипломатије посебно је указао на значај Конзулата Црне Горе у Сао Паолу који је отворен 2016. године, а на чијем се челу налази почасни конзул Марко Брајовић.

Амбасадор Барбоза похвалио је добру сарадњу са Министарством вањских послова током његовог мандата, нагласивши да ће му Црна Гора остати у срцу.

Такође, додао је да га посебно радује чињеница да у Црној Гори постоји интересовање за изучавање бразилског португалског језика, што ће допринијети даљем приближавању култура двије земље, посебно међу младима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:16