/ - Фото: МВП
05/04/2022 u 21:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић и Ковини: Конкретни резултати реформи услов за чланство у ЕУ

Радуловић је навео да је потребна конкретна и снажна политичка подршка Уније на линији заслуга и залагања држава Западног Балкана које желе бити њен дио

Ирска представља добар примјер како мала земља може искористити свој статус државе чланице Европске уније за стварање боље будућности за своје грађане, саопштио је шеф црногорске дипломатије Ђорђе Радуловић саставши се у Даблину први пут са министром вањских послова и одбране те земље Сајмоном Ковинијем.

Министар Радуловић захвалио је на политичкој подршци Ирске европској интеграцији Црне Горе, те информисао саговорника да Црна Гора од почетка преговара по најстрожијим критеријумима, стављајући у први план квалитет реформи које спроводи, те конкретне резултате у области борбе против корупције и организованог криминала, што ће свакако допринијети бољој будућности нашег друштва.  

У свјетлу нових геополитичких околности, он је навео да је потребна конкретна и снажна политичка подршка Уније на линији заслуга и залагања држава Западног Балкана које желе бити њен дио.       

Министар Ковини поручио је да је Ирска искрени и гласни заговорник проширења ЕУ и да наша држава може рачунати на њену подршку, посебно у домену експертизе у тематским областима као што су пољопривреда и рибарство, али и у области привлачења страних инвестиција.

Он је истакао да за његову земљу чланство прије свега значи допринос стабилности и безбједности, те да је одмах показало бенефите, посебно када је ријеч о туризму и инвестицијама, што се одразило на економски развој и животни стандард грађана.

Шеф црногорске дипломатије је изразио задовољство пријатељским билатералним односима са Ирском, изразивши наду да ће сусрет са колегом Ковинијем представљати добру платформу за заједнички рад на развоју политичког дијалога у предстојећем периоду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:50