Радуловић и Лајчак / - Радуловић и Лајчак
06/04/2022 u 13:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић и Лајчак у Бриселу: Убрзана ЕУ интеграција гарант безбједности и просперитета региона

Лајчак је истакао да Унија цијени очигледну посвећеност Црне Горе спровођењу заједничке вањске политике, додавши да је потребно донијети одлуку о имплементацији рестриктивних мјера у што краћем року

Убрзана интеграција“ не значи тражење пречица већ очекивање да ЕУ према заслугама цијени резултате Црне Горе у том процесу, казао је шеф црногорске дипломатије Ђорђе Радуловић саставши се са специјалним изаслаником ЕУ за Западни Балкан Мирославом Лајчаком на маргинама министарског састанка НАТО-а у Бриселу.

Радуловић је поновио спремност Црне Горе, као кредибилне савезнице и најнапредније државе кандидата за чланство у ЕУ, да настави са досљедним праћењем Заједничке вањске и безбједносне политике ЕУ, укључујући и придруживање свим рестриктивним мјерама Уније према Русији.

Поред тога, како је нагласио Радуловић, јасно је да напредак према остварењу главног спољнополитичког циља мора подразумијевати и пробој у области владавине права, те борби против организованог криминала и корупције.

Лајчак је истакао да Унија цијени очигледну посвећеност Црне Горе спровођењу заједничке вањске политике, додавши да је потребно донијети одлуку о имплементацији рестриктивних мјера у што краћем року.

Имајући у виду актуелну ситуацију у Украјини, шеф дипломатије Радуловић истакао је значај убрзане ЕУ интеграције Западног Балкана као гаранта безбједности и просперитета  региона, али и читаве Европе.

У том контексту, саговорници су се сагласили да је стабилизација домаћих политичких прилика кроз дијалог свих политичких актера од велике важности у циљу реализације реформи, што би нашу земљу водило ка бржој интеграцији и чланству у Унији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:27