Радуловић и Лајчак / - Радуловић и Лајчак
04/03/2022 u 16:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић и Лајчак: Унија поздравља јасну европску опредјељеност Црне Горе

Разговарајући о потенцијалном утицају ескалације сукоба у Украјини на регион, Радуловић је оцијенио да убрзана ЕУ интеграција Западног Балкана представља гаранцију европске безбједности и начина живота

Европска унија поздравља јасну европску опредјељеност Црне Горе, оцијењено је приликом сусрета министра вањских послова Ђорђа Радуловића и специјалног изасланика ЕУ за Западни Балкан Мирослава Лајчака.

Шеф црногорске дипломатије нагласио је да Црна Гора, као кредибилна савезница и најнапреднија држава кандидат за чланство у ЕУ, наставља да досљедно прати Заједничку вањску и безбједносну политику ЕУ и да се придружује свим рестриктивним мјерама Уније у циљу заустављања рата у Украјини.

Лајчак је поздравио пуну и очигледну  посвећеност Црне Горе спровођењу заједничке вањске политике, говорећи да ових дана свједочимо борби за темељне вриједности Европе. Брисел препознаје недвосмислену подршку Црне Горе вриједностима мира и демократије, што ће знати да цијени.

Разговарајући о потенцијалном утицају ескалације сукоба у Украјини на регион, Радуловић је оцијенио да убрзана ЕУ интеграција Западног Балкана представља гаранцију европске безбједности и начина живота.

У том контексту истакнута је важност стабилизације домаћих политичких прилика, те исказана нада да би то омогућило реализацију реформи што би нашу земљу водило ка бржој интеграцији и чланству у ЕУ, што представља главни спољнополитички циљ наше земље.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 22:28