Ђорђе Радуловић / - DUSKO MILJANIC 81000 PODGORICA
21/01/2022 u 19:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић и Шолет поводом дешавања у Украјини: Црна Гора има чврсту позициjу у НАТО-у

Мир у Европи нема циjену, а солидарност и jединство су суштински. У том контексту, за Црну Гору НАТО представља алиjансу заjедништва, казао је Радуловић

Министар вањских послова Ђорђе Радуловић разговарао је са Дереком Шолетом, савjетником државног секретара Сjедињених Америчких Држава Ентони Блинкена поводом најновијих дешавања везаних за развој бебједносне ситуације у Украјини.

- Мир у Европи нема циjену, а солидарност и jединство су суштински. У том контексту, за Црну Гору НАТО представља алиjансу заjедништва, а то значи да стоjимо jедни уз друге у свим кризама коjе се дешаваjу на континенту -  рекао jе министар вањских послова Ђорђе Радуловић. 

Савjетник Шолет пренио jе поздраве државног секретара САД Блинкена црногорском шефу дипломатиjе, истакавши важност сарадње, отворене комуникациjе и jединства међу савезницима, као и намjеру да се учини све у правцу наставка диjалога о овоj важноj теми. У том контексту он jе нагласио да jе америчка администрациjа свjесна чврсте позициjе Црне Горе у НАТО-у.

Уз поновљену поруку да jе за нас мир суштински принцип, министар Радуловић jе нагласио да наша држава стоjи уз савезника у глобалним напорима заштите демократиjе и људских права. Таква позициjа, како jе казао, наjбољи jе доказ да еуроатлантски пут, на коме смо увиjек имали подршку САД, за нас нема алтернативу.

Говорећи о савезништву наших земаља, он jе истакао да оно ниjе вриjедност само нашег доба, већ да су САД кроз историjу биле истински приjатељ коjи jе увиjек био уз Црну Гору. Оваj наjврjедниjи легат, казао jе, обавезуjе нас да његуjемо такав однос и у будућности, те изразио наду да ће се одлична сарадња у предстоjећем периоду додатно унаприjедити.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:46