Бранислав Радуловић / -УПЦГ
23/02/2022 u 07:05 h
Sanja PrelevićSanja Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић: Концепт 49 посланика одговор на кризу и блокаду

"Клуб 49" у Скупштини не би требало да буде само прост збир посланика који обезбјеђују квалификовану већину, већ исказ намјере да се постигне друштвена синергија на ЕУ вриједностима, казао је предсједник Удружења правника за "Дан"

Предсједник Удружења правника Црне Горе Бранислав Радуловић сматра да је концепт 49 посланика, који заговарају поборници формирања мањинске владе системски одговор на трајућу институционалну атрофију.

Он у изјави за "Дан" каже да Црна Гора већ дуже има озбиљан застој у својој европској агенди да је то, као и прије претходних избора, тако и данас, јединаформула за деблокаду система.

– Црна Гора не би смјела постати држава пропуштених шанси и допустити да из тренутне институционалне кризе уђе у институционалну блокаду, усљед нефункционалне Скупштине у којој не би било могуће постићи квалификовану већину за избор носилаца правосудних, тужилачких и других уставних функција – навео је Радуловић.

Он је додао да би то требало да буде опомена политичким елитама "јер су двије претходне године појели скакавци", али и подстрек да се из политичког (непродуктивног) партикуларизма окрену према вођењу одговорних јавних политика.

– Притом "клуб 49" у Скупштини не би требало да буде само прост збир посланика који обезбјеђују квалификовану већину, већ исказ намјере да се постигне друштвена синергија на ЕУ вриједностима. Још једна посна година, у којој се не би могао постићи минимум договора, била би погубна за стратешке циљеве црногорског друштва и свела би Црну Гору на "балканску провинцију на граници са ЕУ– навео је Радуловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:55