Радуловић / Фото: Иван Петровић Ипе
28/02/2022 u 16:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић: Коњевић ми није јавио за резолуцију, а ја сам за антиратни покрет

То је некоректно и неодговорно, поручио је шеф посланичког клуба ПзП-а

Шеф посланичког клуба ДФ-а и ПЗП-а Бранко Радуловић тврди да га лидер СДП-а Рашко Коњевић није обавијестио о Резолуцији поводом акције Русије у Украјини.

Резолуцију СДП-а о акцији Русије подржале Демократе, спремни да гласају

- Нисам имао никакву претходну комуникацију са колегом Kоњевићем око предлога Резолуције, нити је тај предлог званично достављен у наш клуб у Скупштини, што је до сада био уобичајени начин комуникације. Имајући у виду, да је ово питање од круцијалне важности по стабилност и будућност Европе и свијета, а посебно Западног Балкана и унутрашњих односа у Црној Гори, треба га третирати на крајње озбиљан и одговоран начин. Треба учинити све да за такву Резолуцију гласа свих 81 посланик Скупштине Црне Горе. Сврставајући некога ко је за, а ко не, за неки предлог, за који нијесу имали ни потврду да је достављен, и на тај начин етикетирајући посланике је Европљанин а ко не, је крајње неодговорно и некоректно- навео је он. 

Додао је да је од 90-тих година припадао сам антиратном покрету.

- На тим принципима стојим ево 30 година. Зато ћу се залагати да наша Скупштина усвоји једну такву Резолуцију, а своје сугестије на предложени текст ћу дати током расправе на ту тему. Избјегавајмо олака етикетирања и сачувајмо нашу Црну Гору у овим турбулентним временима- закључио је Радуловић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

06. maj 2024 12:52