/ - са састанка
25/11/2021 u 17:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић са високим комесаром ОЕБС-а: ЦГ примјер поштовања права мањина

Црна Гора данас, истакао је министар Радуловић, чврсто стоји иза опредјељења да кроз институције и правни поредак штити права грађана

Као географски мала земља која је посвећена заштити људских права, Црна Гора изутено цијени партнерство и политички дијалог са мултилатералним организацијама попут ОЕБС-а, које представљају истинске чуваре ових вриједности, рекао је министар вањских послова Ђорђе Радуловић на састанку са високим комесаром за националне мањине Организације за европску безбједност и сарадњу Каиратом Абдракхмановим.

Шеф црногорске дипломатије казао је да нашу спољну политику карактеришу добросусједски односи и регионална сарадња, а да је такав правац заправо одраз оних вриједности које баштинимо у нашој кући. Напомињући да то не подразумијева увијек слагање у свему, министар Радуловић је казао да су то инклузивност, помирење, међусобно разумијевање и поштовање, једном ријечју- наслијеђе које смо добили од претходних генерација које су чувале такву Црну Гору.

Црна Гора данас, истакао је министар Радуловић, чврсто стоји иза опредјељења да кроз институције и правни поредак штити права свих њених грађана, без обзира на националност, док је у том контексту посебно важна уставна гаранција којом се штите права мањина, што Црну Гору чини природним партнером ОЕБС-а.

- Високи комесар Абдракхманов је казао да је наша држава је препозната од стране најважнијих партнера ОЕБС-а као изузетан примјер у нашем региону, посебно када је ријеч о легислативи. Како је навео, опредијељеност Црне Горе да штити људска права , доказује и чињеница да је изабрана за чланицу Савјета УН за људска права у периоду од 2022. до 2024. Наводећи да ОЕБС цијени намјеру наше земље да развија просперитетно, инклузивно и праведно друштво, он је казао да наша тежња да постанемо чланица ЕУ заслужује пуну подршку- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 14:51