са састанка / - са састанка
16/06/2022 u 13:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић: Војска Црне Горе посвећена балканској стабилности

Он jе, на конференциjи начелника генералштабова земаља Балкана (Балкан ЦХОД) у Сjеверноj Македониjи, истакао да се само заjедничким напорима може jачати интероперабилност и међусобно повjерење

Воjска Црне Горе (ВЦГ) посвећена jе очувању мира и безбjедности на Балкану, поручио jе замjеник начелника Генералштаба Воjске, Жељко Радуловић.

Он jе, на конференциjи начелника генералштабова земаља Балкана (Балкан ЦХОД) у Сjеверноj Македониjи, истакао да се само заjедничким напорима може jачати интероперабилност и међусобно повjерење.

Из Министарства одбране саопштили су да jе циљконференциjе jачање сарадње оружаних снага земаља Балкана, чиме се промовише регионална стабилност, снаже и проналазе нови механизми за сарадњу.

Домаћин састанка, начелник Генералштаба Оружаних снага Сjеверне Македониjе Васко Ђурчиновски нагласио jе да Балкан ЦХОД инициjатива већ годинама доприноси сигурности свих земаља чланица.

- Учесници су разговарали о низу тема, укључуjући одговор на асиметричне приjетње, заjедничким вjежбама и обукама, као и употреби оружаних снага у националном и регионалном окружењу, каже се у саопштењу.

Земље чланице Балкан ЦХОД инициjативе су Албаниjа, Босна и Херцеговина, Бугарска, Црна Гора, Грчка, Румуниjа, Сjеверна Македониjа, Србиjа и Турска, а своjе представнике на конференциjи имаjу Хрватска, НАТО, Европска униjа и Копнене снаге Сjедињених Америчких Држава.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 15:36