sLAVEN RADUNOVIĆ - FOTO: PORTAL dAN / - SLAVEN RADUNOVIĆ - FOTO: PORTAL DAN
30/09/2022 u 16:38 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radunović: Đukanović da resetuje konsultacije, imamo Vladu

Radunović je naglasio da je čim čuje Đukanovića da priča o imperijalnoj Rusiji i Velikoj Srbiji znaju da sprema nešto nezakonito i opasno

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović saopštio je da je u parlamentu stanje regularno i pozvao predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da resetuje svoj pokušaj konsultacija.

- Pozivam ga da pozove na konsultacije Miodraga Lekića kojeg nije pozvao prošli put, a Lekić da ga uvjeri da postoji većina što se tiče formiranje nove vlade. Svako skrivanje iza sjenke nekih navodnih ustavnih rešenja koja nigdje ne pišu, jednostavno je bježanje o realnosti jer se to odnosi na vladu koja se formira posle konstituisanja. Mi sad imamo jasnu vladu, a svako izazivanje krize iskomplkovalo bi situaciju i usporilo put ka EU. Sumnjam da je Đukanović dobronamjeran, a ako želi to da postane, neka pogleda u broj koji je vidio na semaforu danas i neka se saglasi sa onim sa čime se saglašava cijela Crna Gora, poručio je on.

Radunović je naglasio da je čim čuje Đukanovića da priča o imperijalnoj Rusiji i Velikoj Srbiji znaju da sprema nešto nezakonito i opasno.

- Nas 41 nije birala Rusija i Srbija već građani Crne Gore. Oni su nas birali da njega smijenimo, ne njega lično nego sve ono što on predstavlja. On to danas ne dozvoljava jer opstruira da realna većina dobije svog mandatara, a Crna Gora novu vlast, dodao je on.

Radunović je naglasio da Đukanović razmišlja kako je ovo njegova privatna država, a rok od 30 dana za formiranja vlade se odnosi na konstituisanje Skupštine.

- On je spreman da od Crne Gore napravi nešto što niko ne bi volio samo da on i ljudi oko njega opstanu. Pozivam kolege iz DPS da stanu na put, zajedno s nama, diktatorskom ponašanju. Mi ćemo 21. oktobra glasati o članovima Ustavnog suda, mi ćemo stati iza četiri kandidata, naći ćemo ih među 18. Samo da vidimo šta će da radi DPS koji je pozivao koliko juče da se izglasa Ustavni sud. Mislite li da će oni dati većinu za sudije koje ne kontrolišu. Mislite li da je toliko Crna Gora slobodna država, ja sumnjam, ali dobiće šansu, naglasio je on.

Istakao je da nikog nije čuo da nije spreman za glasanje sudija Ustavnog suda.

- DPS će imati priliku da pokažu dobru volju i da su za evropski put Crne Gore, dodao je on.

Podsjetimo, sjednica parlamenta o razješenju predsjednice parlamenta Danijele Đurpović održava se danas u 18 sati, što je i Radunović potvrdio na pres konferenciji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:53