Slaven Radunovic / SLAVEN RADUNOVIC - LAZAR RUZIC
16/01/2023 u 17:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radunović: Đukanović sa Hrvatima napravio dil, oni ga ne diraju, on im ne pominje Loru

On je kazao da su dva aspekta kada se posmatra sporazum, hrvatski i crnogorski

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović kazao je na Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu da je istorijski događaj za Crnu Goru da se govori o zločinu Lora.

- Sama činjenica da smo došli u priliku da pričamo o ovome, jer se više oko toga ne pitaju oni koji su se borili da o ovome ne pričamo. Ovaj sporazum koji nam je na stolu je jedan sjajan dokument i dokaz kako je funkcionisala crnogorska vlast pod Milom Đukanovićem, Vesnom Medenicom i durgim učesnicima ovakvih događaja. Kako su se prale biografije preko mesa, krvi i kostiju naših ljudi i njihovih porodica, kazao je Radunović, prenosi Adria.

On je kazao da su dva aspekta kada se posmatra sporazum, hrvatski i crnogorski.

- Jasno mi je što je Hrvatska strana ovo uradila. Hrvatska je imala malo više problema kada je Savezna Vlada bila u pitanju, a nakon referenduma se ovo odmah potpisuje. Hrvatsko državno rukovodostvo u to vrijeme najviše zbog motivacije svojih ljude, prikazuje u crno bijeloj tehnici da su jedni apsolutni zli a oni apsolutno dobri. Zato im nije odgovarala Lora 3. Đukanović je kroz Ustav napravio politički dil – ne dirajte Đukanovića za ratne zločine u Hrvatskoj a mi vama nećemo pominjati Loru, kazao je Radunović.

Tako je, kako navodi, nastao ovaj dokument.

- Onaj koji je ovo osmislio je i dan danas predsjednik Crne Gore. Mislim da zavaravanje da je Vesna Medenica ovo smislila, vodi dalje u probleme. Nikakva politika nije ovdje. Ovo je samo pitanje prava i pravde. Ko ima pravo da oprašta ovakve stvari?, pita se Radunović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:06