Славен Радуновић
21/06/2021 u 21:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Радуновић одговорио Бечићу: Драги Алекса, био бих срећан да буде тако

Колико ме памћење служи, пошто се у Бечићевој објави алудира на Београд, мислим да се та адреса није петљала у избор црногорских влада или друга важна питања, макар 20 година, навео је он

Један од посланика ДФ-а Славен Радуновић одговорио је данашњу изјаву предсједника Скупштине Алексе Бечића "грађани, осмјех на лице, побиједићемо прљаве центре моћи".

-Био бих срећан кад би колега Бечић стварно ово мислио. То би значило да нам владе више неће састављати стране амбасаде, брутално кршећи исказану вољу грађана СУВЕРЕНЕ ЦРНЕ ГОРЕ, биркајући ко може, а ко не може да буде министар, независно од тога је ли или није за то добио подршку бирача у истој тој СУВЕРЕНОЈ ЦРНОЈ ГОРИ. Такође, то би значило да ћемо важне законе самостално доносити, као суверена земља, а не као колонија, чекајући штрик испред канцеларија разних других и трећих секретара. Колико ме памћење служи, пошто се у Бечићевој објави алудира на Београд, мислим да се та адреса није петљала у избор црногорских влада или друга важна питања, макар 20 година. С друге стране, имамо брутално мијешање неких држава у свакодневна дешавања у земљи. О крупним питањима да и не говоримо. Значи, концепт је познат. Оптуживати Београд за мијешање у унутрашње ствари Црне Горе, а у исто вријеме прихватати сваку сугестију из западних амбасада-написао је он на свом Фејсбук профилу.

Бечић: Грађани, осмјех на лице, побиједићемо прљаве центре моћи

-Жао ми је што ово морам да констатујем, јер стварно нисам очекивао да ће се тековине Мила Ђукановића овако примити код дијела мојих колега, али овом реториком је шеф ДПС-а кренуо у стварање приватне државе за себе, родбину и пријатеље. Сигуран сам да Алекси Бечићу то није циљ. Али, изгледа је изабрао сличан модел да се приближи западним владама и амбасадама-закључио је он.

Izdvojeno

02. avgust 2021 06:00