Радуновић / Фото: Срђан Бољевић
08/07/2021 u 12:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуновић: Почело је, резолуција о Сребреници је почетак приче о укидању РС

Разне НВО ће објашњавати како је укидање РС неминовност коју морамо подржати ако нећемо да стагнирамо у евроинтеграцијама, примјећује функционер ДФ-а

Након усвајања у Скупштини Црне Горе, резолуција о Сребреници креће на “турнеју” по региону, а у самом финалу, проблематизоваће се и само постојање Републике Српске, као наводне “геноцидне творевине”, сматра функционер ДФ-а Славен Радуновић. 

- Kао што смо и упозоравали колеге из Скупштине Црне Горе, једини циљ стварних иницијатора Резолуције о Сребреници био је да она буде изгласана под тим називом. Без обзира на коначни текст, амандмане, разна објашњења или правдања оних који су били задужени да гласају. Једино је било важно да преживи наслов у којем су двије ријечи: геноцид и Сребреница- казао је он. 

Истакао је да сви који су дигли руку за Резолуцију у Скупштини Црне Горе, знали су све ово.

- Зато су се грчевито држали приче о амандманима који су им “прихваћени” и којима су “спасили” српски народ, не би ли се некако оправдали пред гласачима. А, знали су да налогодавце занима само наслов - Резолуција о геноциду у Сребреници. Сада, господо резолуционари, пратите како ће се понашати НВО из региона, па њихове колеге из Црне Горе које се финансирају из истих извора, а на крају ће нам и сами резолуционари који су предлагали амандмане, како би лакше гласали и објашњавати како је укидање Републике Српске неминовност коју морамо подржати ако нећемо да стагнирамо у евроинтеграцијама. Само да не кажу да нису били упозорени да срљају у издају воље оних који су их гласали- закључио је Радуновић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:09