/ Фото: SRDJAN BOLJEVIC
19/05/2022 u 09:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуновић: Велике наде имамо у Нововића, Катнић мора бити под хитно бити истражен

Нововић је у све ово ушао храбро и чиста срца и полажем велике нада у њега, казао је посланик ДФ-а

Посланик Демократаског фронта Славен Радуновић каже да главни специјални тужилац Владимир Нововић има пуну подршку ДФ-а у борби против организованог криминала, преноси Портал РТЦГ.

Радуновић каже да је опозиција годинама упозоравала на све оно што се дешава посљедњих дана и на све поступке који су покренути.

- Заиста је катастрофа да судови, на челу са предсједницом Врховног суда, значи посљедња нада за грађанина да добије правду, да је ту најгора ситуација. Сада имамо бившег СДТ-а, који ће вјероватно бити процесуиран, јер је скривао све ово, имамо једну врло трулу полугу суд на челу са Весном Меденицом, и да све буде најгоре имамо и највише званичнике полиције за које су нас убјеђивали да су најбољи полицајци, чије породице и они вјероватно, то ће се тек виђети, учествују активно, у најпрљавијим пословима на свјетском тржишту криминала, а то је шверц кокаина- поручио је Радуновић у емисији “Добро јутро Црна Горо”, на ТВЦГ.

Kаже и да се све то знало, а да опозиција није могла ништа да учини по том питању.

- Сад се изгледа може, а надам се да ћемо брзо почети да искорјењујемо тај проблеми из Црне Горе како би коначно могли да се посветимо нормалним стварима- истиче Радуновић.

Све што се дешава претходних дана, како додаје, доказ је да смо имали труле институције.

- Институције морају врло брзо да буду обновљене. Нашим пријатељима из иностранства ово је јасна слика Црне Горе коју су хвалили искључиво из једног разлога, јер је руководство Црне Горе знало за "цаку" - испуњавај све што се каже са Запада и ми вас нећемо дирати. Надам се да ће коначно почети да сарађују са онима у Црној  Гори, којима је заиста стало до Црне Горе- казао је Радуновић.

Додао је да је све давно почело афером "Телеком".

- Ово што се сада дешава је само наставак- навео је Радуновић. 

Kатнић мора да буде под хитно истражен

Радуновић истиче и да сви ти подаци нијесу били довољни за Миливоја Kатнића, па су информације пласиране преко портала Либертасс.

- Kатнић је човјек који мора да буде под хитно истражен, он је круна свих проблема у Црној Гори. Он је имао задатак да се бори против организованог криминала у Црној Гори, а он је био чувар организованог криминала, њему је задатак био да сакрије Лазовић, Меденице и све друге- навео је Радуновић.

Kаже да свако ко је упућен у ситуацију зна у каквој је проблему тренутну главни специјални тужилац Владимир Нововић.

- Он има тоне документације у фиокама које је крио Kатнић, ова прва хапшења су производ информација из фиока... А све то ради са тимовима, који су у бар једном дијелу били дио завјереничке групе Миливоја Kатнића, Весне Меденице и Мила Ђукановића- навео је Радуновић.

Он је поручио да Нововић има пуну подршку ДФ-а и да му треба обезбиједити новца колико тражи за борбу против криминала.

-Мислим да сви заједно треба да помогнемо господину Нововићу да му се омогући. Он је у ово ушао храбро, мислим чиста срца и полажем велике нада у њега- казао је посланик ДФ-а.

Наводи и да је за њега потпуно очекивано хапшење предсједника Привредног суда Блажа Јованића.

- Ми смо били апсолутно заробљена држава. Важно је да закон о поријеклу имовине, када буде усвојен у Скупштини, буде примјењив- закључио је Радуновић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 07:43