Slaven Radunović nakon sastanka / - DAN
11/12/2022 u 17:54 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radunović: Postojala razlika u pristupu DPS-a i ostalih kolega iz opozicije

Nimanbegu je dao predlog koji nam je bio prihvatljiv, da se napravi paket o tehničkoj vladi, datumu izbora i da se izaberu sva četiri kandidata, naveo je on

Nažalost nemamo dobre vijesti. Postojala je određena razlika u pristupu između DPS-a i ostalih kolega iz opozicije koji su pokazali određen stepen konstruktivnosti i želje da dodjemo do dogovora, kazao je poslanik DF-a Slaven Radunović.

- To daje nadu da bismo u narednom periodu mogli da funkcionišemo zajedno i izvlačimo zemlju iz teške ustavne krize. DPS je došao sa stavom koji nisu htjeli da mijenjaju. Onaj ko je u teškoj situaciji kao DPS treba da misli dobro o svojoj stranci. Nimanbegu je dao predlog koji nam je bio prihvatljiv, da se napravi paket o tehničkoj vladi, datumu izbora i da se izaberu sva četiri kandidata, naveo je Radunović.

Kako je dodao, pokušavali su da skupe 49 glasova, da se eventualno napravi ta šira vlada i da izglasaju sudije US.

- Većina je i danas pokazala da čvrsto stojimo, mada smo željeli da bude veća kvalifikovana većina. Većina će sjutra glasati za izmjene zakona o predsjedniku. Mi smo u ovu situaciju došli, jer predsjednik nije dao mandat kome je trebalo. Mi već imamo krizu, želimo izglasavanjem izmjena zakona da dođemo do legitimne vlade, koja ima podršku 41 poslanika, zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:36