/ Славен Радуновић
21/06/2022 u 20:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуновић: СДП жели да направи додатни јаз међу опозицијом

Након што је потпредсједник Владе Рашко Коњевић казао да ДФ преговара о подршци двотрећинској већини, а заузврат тражи да задржи функције по дубини, фронтовци одбацују те наводе уз оцјену да СДП жели да створи додатни јаз међу опозицијом

Након што је потпредсједник Владе Рашко Коњевић казао да ДФ преговара о подршци двотрећинској већини, а заузврат тражи да задржи функције по дубини, фронтовци одбацују те наводе уз оцјену да СДП жели да створи додатни јаз међу опозицијом.

Демократе истичу да ће вријеме показати да ли су те информације тачне, док у ДПС-у за наводне захтјеве Фронта нијесу чули.

Ко је власт, а ко опозиција и да ли постоје договори иза кулиса, питање је које се наметнуло након изјаве потпредсједника Владе Рашка Коњевића да се Демократски фронт "нуди" да буде дио двотрећинске већине у Скупштини у замјену да задрже поједине функције "по дубини".

Но, из ДФ-а одбацују ове наводе, те истичу да иза изјаве Коњевића стоји лоша намјера, пише портал РТЦГ.

- Потпуно јасна политика СДП, која покушава да створи што већи јаз међу партијама побједницама 30. августа и онемогући било какав вид сарадње партија убудућности, а омогући њима да са два посланика и минорном подршком спроводе своју шовинистичку и социал-националистичку политику- истиче посланик ДФ-а Славен Радуновић.

Ипак, Радуновић потцртава како нема 2/3 већине у парламенту без Демократског фронта, који је, каже, и раније најавио подршку за именовања у правосуђу, али, како наводи, тек након јасне провјере, како би се избјегло прављење партијских судова и тужилаштва.

- С друге стране, прича о дубини и ширини, сваки стручњак из ДФ, који је показао добре резултате је на том мјесту захваљујући побједи на изборима 30. августа и он одражава вољу грађана Црне Горе, који су учествовали на изборима. Сваки СДП-овац или ДПС-овац који уђе по дубини је ту противно изборној вољи грађана- оцијенио је Радуновић.

Из Демократа поручују да, уколико се испоставе истинити наводи Коњевића, на десној страни пленарне сале би требало да сједи свега 10 до 12 посланика, док би сви остали били у власти.

- Уколико се испостави да су те информације тачне, а има индиција на основу именовања у управним одборима, онда је јасно због чега су неки рушили претходну владу, а ћутали и били мирни, попут чаја од нане, након што је конституисана нелегитимна и неуставна влада- каже посланик Демократске ЦГ Владимир Мартиновић.

У Демократској партији социјалиста нијесу упознати са наводним захтјевима Демократког фронта.

"Ви знате да је ДПС дала подршку мањинској влади због неколико приоритета. Превасходно чланство ЦГ у ЕУ и побољшње економске ситуације. Нијесмо се гуркали да заузмемо било какве позиције, нити то данас чинимо. У ДПС-у закључују како су спремни да укупни кадровски потенцијал ставе у функцију институционалне надоградње и помоћи систему".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 15:42