Radunović učestvovao u misiji PS OEBS-a / - FOTO: SKUPšTINA CG
09/11/2022 u 15:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radunović učestvovao u misiji PS OEBS-a u Sjedinjenim Američkim Državama

Posmatranje izbora PS OEBS-a predstavlja važan doprinos konsolidaciji demokratije u regionu OEBS-a i jednu od najvažnijih djelatnosti ove organizacije, navodi se u saopštenju

Šef Delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a Slaven Radunović učestvovao je u posmatračkoj misiji PS OEBS-a povodom izbora na polovini predsjedničkog mandata održanim u Sjedinjenim Američkim Državama, 8. novembra 2022. godine.

Posmatračka misija, na čelu sa potpredsjednikom PS OEBS-a Pere Joan Ponsom, u čijem sastavu je bilo oko 110 članova PS OEBS-a iz preko 30 zemalja, bila je najbrojnija do sada, navodi se u saopštenju Skupštine.

Specijalna koordinatorka kratkoročne misije OEBS-a bila je predsjednica PS OEBS-a Margareta Sederfelt.

Radunović je bio dio međunarodnog posmatračkog tima raspoređenog za posmatranje izbornog dana u Vašingtonu i susjednoj Virdžiniji.

Parlamentarci OEBS-a sarađivali su blisko sa kolegama iz Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Posmatranje izbora PS OEBS-a predstavlja važan doprinos konsolidaciji demokratije u regionu OEBS-a i jednu od najvažnijih djelatnosti ove organizacije. Glavni cilj misija za posmatranje izbora je u procjeni izbornog procesa u odnosu na demokratske obaveze i standarde koje su sve države OEBS-a prihvatile, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:09