/ Душан Раичевић
14/11/2021 u 19:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Раичевић: Митровићу да ли се ви један од “она” три министра?

Додуше онима који Вас познају није страно то што годинама глумите архитекту, а грађевинац сте по струци као, истакао је он

Предсједника Општине Бар, реаговао је на саопштење Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма. Душан Раичевић је казао да није очекивао од министра Ратка Митровића, академског професора, да ће се умјесто одговора на конкретна питања, бавити плагирањем и преписивањем неуспјешних саопштења опозиционих партија на локалном нивоу у Бару.

- Да је, којим случајем, у Владу делегиран као члан партије, а не као експерт, не би било тешко погодити која је то партија у питању. Како министар није одговорио ни на једно моје питање, приморан сам да их поновим и поставим пар нових. Надам се да ће на та питања министар одговорити својим именом и презименом и да се неће даље крити иза поштених људи који раде у Министарству. Уважени министре Митровићу, сагласан сам да нијесам успјешан на начин као што сте то ви. Дефинитивно немам никаквог успјеха у кршењу закона и флагрантној нелегалној градњи. Ту сте ви за мене недостижни- навео је Раичевић.

Како је казао, "наш успјех је то што смо, у овом мандату локалне управе у Бару, урадили више за водоснабдијевање безводних подручја него што је урађено за протеклих 30 година. О нашем успјеху говориће генерације и остаће запамћен".

- С друге стране, ви сте онога дана дјеловали као да не знате гдје сте, као да сте први пут на Великом Пијеску, а тек за Мркојевиће очигледно нијесте чули до прије неки дан. Да је то тако, потврђује и чињеница да је усвојена Одлука о доношењу ДУП-а Велики Пијесак код Вас у кабинету била на чекању чак 4 мјесеца, и тиме сте директно онемогућили градњу у складу са прописима. Ово имплицира да сте неспособни, неефикасни и злонамјерни према грађанима овога краја или да свјесно стимулишете дивљу градњу. Све то Вам није било довољно па сте у свом саопштењу успјели чак и да доведете у питање и угрозите репутацију једне од најуспјешнијих барских фирми испразним политикантским инсинуацијама. Министре, ово сам најмање од Вас очекивао, јер Ви одлично знате да је у складу са законом, који је Ваш ресор креирао, нама као локалној управи прописана обавеза да изградимо инфраструктуру до сваког инвеститора који уредно плати накнаду за комунално опремање. Осим што сте, ничим изазвани ударили на репутацију ове фирме, Ви сте ударили и на егзистенцију 156 породица колико ова фирма запошљава радника у нашем граду. Дакле, јасно је из свега овога да се Ви више бавите политиком него сопственом струком. Додуше онима који Вас познају није страно то што годинама глумите архитекту, а грађевинац сте по струци као сто једнако неуспјешно већ скоро годину дана глумите и министра- истакао је он.

Поручио је министру у оставци, да је потврдио оваквим наступом оно што се прича у круговима блиским парламентарној већини.

-  Да сте очигледно ви један од она три министра које премијер све чешће помиње. Иако је, чини се, све јасно, молим вас ради јавности да нам то и потврдите, како би грађани коначно могли да одахну од вишка ваше нестручности коју нам демонстрирате. Исто тако, молим вас да поштедите честите људе у Министарству даљег писања вашег одговора, а разговор ћу са задовољством наставити са будућим министром који ће вас замијенити на челу овог ресора- навео је Раичевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 22:32