Раичевић / -Фото: Дан
09/06/2022 u 07:50 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Раичевић повукао кандидатуру за замјеника предсједника Административног одбора

Мањини не требају несугласице, казао је посланик ПЗП-а

Административни одбор ни јуче није изабрао замјеника предсједника тог радног тијела, с обзиром да је посланик Покрета за промјене (ПзП) Владан Раичевић, који је био једини предложени, повукао кандидатуру.

– Разлог повлачења моје кандидатуре је плод несугласица које су произашле из некомуникације између парламентарних странака на колегијуму, те недостатка воље да се реализују обавезе које је парламент, односно Административни одбор, поставио као приоритет у претходних двадесет дана. С обзиром на то да се у заказаном року ниједна парламентарна странка није удостојила, чак ни имала мотив, да покрене рјешавање техничких питања која су данас узрујала неке колеге, Покрет за промјене је доставио предлог свог кандидата и испоштовао захтјев предсједнице Административног одбора, која већ други пут ту тачку ставља на дневни ред – казао је Раичевић за "Дан".

Тај посланик Покрета за промјене је истакао да парламентарној мањини у овом тренутку не требају политичке несугласице.

– Зато сам, у духу коректне сарадње, повукао своју кандидатуру, захтијевајући да се та тачка дневног реда повуче. У овом тренутку, сем Административног одбора, који је припао ДПС-у, немамо договор колегијума за расподјелу осталих радних тијела, као ни њихова персонална рјешења – рекао је Раичевић.

Он је кандидатуру повукао након излагања посланика Демократа Владимира Мартиновића, који је тражио да се та тачка повуче са дневног реда док се не постигне договор међу посланичким клубовима власти и опозиције коме ће припасти који одбор.

image

Владимир Мартиновић

Фото: Скупштина Црне Горе

Посланик Демократске Црне Горе тражио је да се и тачка два, која се односи на избор замјеника предсједника Административног одбора, повуче с дневног реда.

– Морамо да знамо којој партији припада колико мјеста у одбору. Колико ја имам информације, ово није договорено. Ово је правно насиље – казао је Мартиновић.

Предсједавајућа одбором Сузана Прибиловић замолила је Мартиновића да се не дижу тензије, наводећи да је само ПзП доставио свој предлог.

– Пракса је да се договоримо коме шта припада, а ја вам одговорно тврдим да то питање на колегијуму није било отворено. Ова тачка треба да се уклони док се не разјасни шта припада власти, а шта опозицији – рекао је Мартиновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:42