/ - FOTO: VLADA CG
14/12/2023 u 15:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rajnke: SAD očekuje da Vlada radi na obavezama za brže članstvo u EU

Rajnke smatra da se može uspostaviti dobra saradnja sa Minstarstvom, kako na polju turizma, tako i ekologije i zaštite životne sredine

Sjedinjene Američke Države (SAD) i Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera nastaviće da sarađuju u procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (EU). To su poručili  ambasadorka SAD u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke i resorni ministar Vladimir Martinović. 

Rajnke je navela da SAD očekuju da će 44. Vlada raditi na implementaciji obaveza za što brže priključenje EU. 

Martinović je poručio da je  siguran u prozapadni kurs Vlade čiji su prijatelj i strateški partner SAD i upoznao ambasadorku sa planovim Ministarstva za naredni period.

- Neizostavno pitanje je Poglavlje 27. i godišnji izvještaj Evropske komisije (EK) koji nije na zadovoljavajućem nivou posljednjih šest godina. Ministarstvo, na čijem sam čelu, radi analizu kompletnog stanja u oblastima koje pokriva. Pred nama nije ni malo lak posao, posebno kada su uzmu u obzir prethodni izvještaji i analize, ali mogu da garantujem da posvećenost i rad neće izostati - navodi on.

Rajnke smatra da se  može uspostaviti dobra saradnja sa Minstarstvom, kako na polju turizma, tako i ekologije i zaštite životne sredine.

Sagovornici su saglasni da je potrebno uspostaviti ravnotežu između razvoja sjevera i juga, kako bi se američkim i svim drugim turistima omogućio kompletan doživljaj Crne Gore, njenih prirodnih ljepota i kulturnih mogućnosti sjevera, što je moguće zahvaljujući geografskoj veličini Crne Gore.

Takođe su kao značajno i važno istakli razmatranja uspostavljanje avio linije između Crne Gore i SAD-a, omogućavanje razmjene iskustava između turističkih turoperatora, veće promovisanje turističke ponude i slično. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 09:10