2BS FORUM / - DžUDI RAJZING RAJNKE
07/10/2022 u 11:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rajzing Rajnke: Neki crnogorski lideri nijesu jasno osudili rusku agresiju

Želim da pohvalim nedavnu izjavu predsjednika Đukanovića. U toj izjavi pokušaj Rusije da anektira ukrajinsku teritoriju su jasno osuđeni, kazala je Rajnke

Na mnogo načina sudbina Crne Gore utiče na sudbinu regiona. Koraci koje ova zemlja preduzima da bi osigurala svoj budćnost će pomoći njenim susjednima da osiguraju svoju, kazala je ambasadorka SAD u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke na 2BS Forumu.

Prema njenom mišljenju Crna Gora se suočava sa tri prijetnje – unutrašnjom, spoljašnjom i egzistencijalnom.

Rajnke je pohvalila šefa crnogorske diplomatije Ranka Krivokapića zbog saopštenja Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore u kojem su referendumi na okupiranoj ukrajinskoj teritoriji definisani kao direktno kršenje nezavisnosti Ukrajine.

- Takođe, želim da pohvalim nedavnu izjavu predsjednika Đukanovića. U toj izjavi pokušaj Rusije da anektira ukrajinsku teritoriju su jasno osuđeni. Sa druge strane, moram da istaknem da postoje crnogorski lideri koji su propustili da direktno i javno osude rusku agresiju i pokazali su da ne dijele naše zajedničke euroatlantske vrijednosti. Imajte to na umu - rekla je Rajzing Rajnke.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
31. maj 2023 20:56