/ -Фото: Министарство одбране
28/04/2022 u 18:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рајзинг Рајнке у Колашину: Црна Гора и Америка су истински савезници

Пред нама су бројне заједничке активности, којима ће домаћин бити Црна Гора, казала је амбасадорка

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Милутин Ђуровић и амбасадорка Сједињених Америчких Држава Џудит Рајзинг Рајнке, обишли су данас завршетак радова на платформи за стационарно логоровање.

Радове изводе припадници Националне гарде Мејна и Војске Црне Горе у касарни „Бреза“ у Kолашину.

Ђуровић је нагласио да је изузетно задовољан сарадњом инжињераца ВЦГ и њихових америчких колега, истакавши да овакви пројекти јачају сарадњу двије земље, али и подижу квалитет обуке.

- Размјеном искустава на свим пољима снажимо капацитете и тиме доприносимо бољој безбједности, не само своје земље, већ и НАТО савез- додао је он. 

Ђуровић је поручио да је квалитетна инфрастуктура један од предуслова модерних и ефикасних оружаних снага, због чега ће ВЦГ наставити да ради на њеном унапређењу.

Рајнке је истакла да је ово први пут да припадници Оружаних снага САД и ВЦГ раде раме уз раме на пројекту изградње одрживе инфраструктуре.

Она је поручила да су Црна Гора и САД истински савезници, који имају одличну сарадњу у сектору безбједности, нагласивши да су пред нама бројне заједничке активности, којима ће домаћин бити наша земља.

- Унапређење услова за обуку оружаних снага омогућава да још ефикасније чувамо своје државе, али и Алијансу- закључила је она. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
31. mart 2023 18:28