Жарко Ракчевић / - ГП УРА
21/05/2021 u 10:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ракчевић: Уцјенама доведен у питање грађански концепт УРЕ

- Црна Гора не може бити монопол никога, па ни оних који су тада ријетки били, који су јој клицали као Либерални савез, као реформске снаге, нити то може бити монопол ДПС-а нити било ког другог политичког субјекта - казао је Ракчевић

У Грађанском покрету УРА већ неколико мјесеци различито се виде и процјењују процеси у држави, казао је Жарко Ракчевић поводом одлуке да напусти мјесто предсједника Политичког савјета те партије.

Он је, гостујући у Јутарњем програму на Телевизији Црне Горе, рекао да је савјет дао пуну подршку потпредсједнику Владе Дритану Абазовићу у борби са криминалом и корупцијом, која је, како је навео, једна од тешких хипотека и сјемена које су посијали Демократска партија социјалиста (ДПС) и бивша власт.

- Није лако изборити се, и нулти степен толеранције према криминалу и корупцији мора бити у врху, али смо различито видјели неке процесе - рекао је Ракчевић, преноси агенција Мина.

Он је сматра да је требало је да буде влада експерата са ограниченим роком трајања.

- Међутим неким системом уцјена, уколико не усвојите, нема буџета, уколико се не усвоји Закон о вјероисповијести урушиче се влада, попис, намећу се други приоритети - казао је Ракчевић.

Он вјерује да се доводи у питање грађански концепт УРЕ таквим попуштањем и уцјенама.

Ракчевић је рекао да нема намјеру да оснива нову партију, као и да је у више наврата “бјежао из политике”.

- Својом вољом сам напуштао власт и данас ме то не интересује и не желим да се бавим политиком у класичном смислу - додао је Ракчевић.

Он је поручио да само Црна Гора која припада свима, са снажним институцијама, има шансу да преживи.

- Црна Гора не може бити монопол никога, па ни оних који су тада ријетки били, који су јој клицали као Либерални савез, као реформске снаге, нити то може бити монопол ДПС-а нити било ког другог политичког субјекта - казао је Ракчевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:50