Лука Ракчевић / - SRDJAN BOLJEVIC
10/12/2022 u 17:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rakčević: Vukčević sve obavlja u koordinaciji sa Vukovićem, kupuju sebi vrijeme

Izlaz iz političke situacije vidi u izglasavanju sudija Ustavnog suda

Luka Rakčević, član GP URA i nosilac liste “Ovo je naš grad” na lokalim izborima Podgorici kazao je da mu je žao što predsjednik Opštinske izborne komisije Veselin Vukčević ne poštuje odluke Državne izborne komisije i ne proglašava izborne rezultate u Glavnom gradu.

- Vukčević ne samo što je svojim postupcima ušao u zonu krivične odgovornosti već se oglušuje i na izbornu volju građana izraženu 23. oktobra. Izgleda da ne mogu da prihvate rezultate lokalnih izbora koji jasno govore da 34 naprema 24 odbornička mandata za promjenu gradske vlasti i konstituisanje nove, legitimno birane uprave grada- rekao je Rakčević.

On za PRESS kaže da je jasno da Vukčević svaki postupak obavlja u koordinaciji sa Ivanom Vukovićem, odlazećim gradonačelnikom.

-Upravo njihovom smišljenom blokadom u Izbornoj komisiji i nepostojanjem kvoruma u Ustavnom sudu kupuju sebi vrijeme, kako bi realizovali sve aktivnosti koje se tiču masovnih zapošljavanja u gradskim preduzećima i drugim zloupotrebama lokalnih resursa u partijske svrhe - naveo je Rakčević.

Izlaz iz političke situacije vidi u izglasavanju sudija Ustavnog suda.

-Nadam se da će 12.12. situacija biti povoljnija i da će DPS pokazati minimum odgovornosti prema nacionalnim interesima Crne Gore i glasati za deblokadu Ustavnog suda, koji bi nakon toga odlučivao o žalbama- zaključio je Rakčević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 08:56