Ракочевић / ДПС
09/11/2021 u 08:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ракочевић: ДПС дио рjешења политичке кризе у Црноj Гори

Ми смо сигурни да ова криза може бити разриjешена само формирањем политичке и изнадполитичке платформе, коjа би требало да нас окупи око неколико кључних задатака, рекао jе посланик ДПС-а

Посланик ДПС-а Никола Ракочевић оциjенио jе да ће покушаj изналажења рjешења политичке ситуациjе у земљи завршити неуспjехом, што jе, каже он, природно кад власт творе разнородне структуре.

Он jе у Jутарњем програму ТВЦГ рекао да jе партиjа из коjе долази схватила да мораjу додатно радити на себи како би били конкурентни за оно што слиjеди. 

"ДПС себе у овоj ситуациjи види као дио рjешења. Ми смо сигурни да ова криза може бити разриjешена само формирањем политичке и изнадполитичке платформе, коjа би требало да нас окупи око неколико кључних задатака", рекао jе Ракочевић.

Оцjењуjући да jе политичка ситуациjа у землjи наставак замаjавања грађана, Ракочевић jе рекао да би око те платформе требало да им се придруже сви оно коjи себе сматраjу европским прогресивним снагама.

"Да ли то треба да буде заjедничко окуплjање приjе парламентарних избора, или оно што би било поштениjе, да идемо на нове изборе, да вратимо грађанима право да одлучуjу, па да правимо ширу коалициjу, али мислим да jе то неминовност. То ће бити рjешење разрjешење ове политичке ситуациjе", сматра Ракочевић.

"Умjесто да се баве економиjом и здравлjем, они се баве темама коjе не постоjе. Демократе су рекле да од нове владе нема ништа. УРА неће пристати на оно што су захтjеви ДФ-а", истакао jе Ракочевић.

Коментаришући Маршалов план, Ракочевић jе рекао да су цилjеви добро зацртани те да ДПС поздравлjа инциjативе да се говори о животном стандарду грађана.

"Али овако конципиран план не можемо подржати jер се намеће буџетски дефицит, нема нових прихода коjи би требало да надомjесте нова оптерећења за буджет коjа сама Влада предлаже", истакао jе Ракочевић.

Оциjенио jе да се надлежни недоволjно добро сналазе кад jе у питању пандемиjа корона вируса, што jе послjедица политичко-партиjског реваншизма.

"Други разлог jе да немамо данас никакву кампању кад jе у питању вакцинациjа лjуди, а трећи разлог jе потпуно отварање наших граница што jе довело до ових броjки данас", рекао jе Ракочевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:52