Марко Ракочевић - фото: СД / - Марко Ракочевић - фото: СД
15/06/2022 u 09:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ракочевић: Након “експертске” владе добили смо мањинску - и капацитетом и суштином

Шта је овим владама заједничко? Обје владе имају карактеристичну одредницу која ће се изучавати у политичкој теорији, а то је да прави премијер није премијер, каже предсједник подгоричког одбора СД

Много је сличности (не наравно случајних) између, по свему судећи, сада већ двије најгоре владе у црногорској историји - 42. и 43, саопштио је Марко Ракочевић, предсједник подгоричког одбора Социјалдемократа.

- Од 42. Владе се у јавности много очекивало. Дотадашња власт послата у "прошлост", дошли нови експерти, остали непуне двије године, направили хаос, оставили финансијску пустош, задужили нас скоро милијарду еура и отишли да у 'ладовини популистичког пројекта "Европа сад" формирају партију. Након њих стигла нова влада, дуго чекана. Мањинска. Мањинска и капацитетом и суштином.

Шта је овим владама заједничко? Обје владе имају карактеристичну одредницу која ће се изучавати у политичкој теорији, а то је да прави премијер није  премијер - каже предсједник подгоричког одбора СД.

Ракочевић истиче да је у 42. влади то био Дритан Абазовић, стручњак за безбједност и “помиритељ” библијских размјера. А добар тренд се наставио и у 43. влади.

- Опет премијер није премијер. Суштина иста, само форма мало другачија. Здравко је имао Дритана, а Дритан има Владимира. Сада је стварни премијер “економски стручњак” и “експерт” за  пољопривреду Владимир Јоковић, продужена рука Александра Вучића, коме је јуче у трансу захваљивао што нећемо бити гладни и што ће Вучић омогућити увоз хране и тако спасити Црну Гору глади - каже Ракочевић.

Истиче да је у Црној Гори завладала једна нова политичка догма да премијер није премијер, да ништа није као што изгледа, а изгледа да је много горе. По њему ће и ова Влада, ако је до конституената, проћи као и претходна, а на концу ће СНП вјероватно тражити мањинску подршку од неког другог за неку нову владу, када Владимир ријеши да постане Дритан...

- Ипак. Жеља ће га бити. Избори се ближе, а самим тим се примиче крај политичким експериментима и игрању са државом и њеним темељним вриједностима - истиче Ракочевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 09:34