Nikola Rakočević / - DPS
24/03/2024 u 09:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rakočević NATO partnerima: Crnoj Gori potrebni izbori i prozapadna većina

U trenutku kad delegacija Skupštine Crne Gore na PS NATO-a u Talinu, daje snažnu podršku Ukrajini u odbrani svoje države i slobode ukrajinskog naroda u ratu koji je agresijom započela Ruska Federacija, predstavnici vlasti u Crnoj Gori šalju opasne poruke skretanja države sa evroatlantskog kursa, kazao je član crnogorske delegacije i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Nikola Rakočević, tokom boravka u Talinu.

- Nakon rušenja dobrosusjedskih odnosa sa BiH, prilikom posjete ruskog agenta Dodika predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću, sada se iz ekstremnog dijela vlasti otvoreno najavljuje promjena državne politike prema Kosovu, kroz najavljeno glasanje predstavnika vlasti protiv ulaska Kosova u Savjet Evrope, saopštio je svojim sagovornicima na marginama Parlamentarne skupštine NATO-a u Talinu, poslanik Rakočević.

Rakočević je u razgovorima u Talinu saopštio da posljednji potezi pro-ruskih partija na vlasti u Crnoj Gori najubljedljivije objašnjavaju zbog čega je posljednje istraživanje NATO saveza pokazalo veliki pad povjerenja u alijansu među građanima Crne Gore.

- Da bi država učvrstila svoj kredibilitet u NATO savezu, a time i nastavila svoj put prema članstvu u Evropskoj uniji, neophodno je najskorije organizovati vanredne parlamentarne izbore i nakon njih formirati nespornu prozapadnu vladu, zaključio je Rakočević.

Na marginama PS NATO-a Rakočević se sastao sa kongresmenima SAD-a, poslanicima Albanije, Holandije, Litvanije i članovima drugih delegacija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:45