Марко Ракочевић / - СД
12/04/2022 u 10:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ракочевић: Не дирајте Белведер

Белведер је био та прекретница која је показала да Црногорци неће више да трпе јарам разуларене дружине, каже Ракочевић

Белведер је и вриједносно и формално почетак краја најгоре власти у историји Црне Горе. Вриједносно јер је 5. септембра окупио грађане, момке и дјевојке, мужеве и жене, браћу и сестре, мајке и очеве, а прије свега људе, који нијесу имали друге мисли него ли како да одбране оно што је њима свето, каже Марко Ракочевић, члан Предсједништва Социјалдемократа.

- И формално, Белведер је био та прекретница која је показала да Црногорци, али не само они него сви добронамјерни грађани Црне Горе, неће више да трпе јарам разуларене дружине која се светила, отпуштала, запошљавала, криминализивала и декриминализовала како јој на памет падне.

Зато информације о томе да је величанствени Белведер сад предмет испитивања у Специјалном тужилаштву значе да се срамотно сатирање грађана од стране "ослобођених" институција наставља. И то се неће дозволити - саопштио је Марко Ракочевић.

Он је додао да, ако се дан, који ће без дилеме остати записан у историји као буна слободних грађана против клерикалне власти, макар и покуша политички злоупотријебити за најниже игре и обиљежавање тих слободних људи као терориста, онда нема граница злоупотребама институција у политичке сврхе. Заправо, како је навео, тиме бисмо добили потврду да ове и овакве институције кане терорисати грађане!

Ракочевић је закључио поруком: "Зато им на вријеме поручјемо: не тргујте Блеведером. Не покушавајте да грађане претворите у терористе, да не бисте себе претворили у то, у очима и тих грађана и међународне заједнице.

Не политизујте га. Не прљајте га најнижим манипулативним поривима. Не застрашујте нас. Не дирајте Белведер"!

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 11:40