Марко Ракочевић / - СД
18/06/2022 u 13:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ракочевић: Поносни што смо одбили учешће у Абазовићевој влади

Он је напоменуо ни да потпредсједник Владе Владимир Јоковић са својом партијом “јос није скупио снагу да агресију назове правим именом”, већ је то за њега и даље војна операција, оправдана вјероватно

Члан Предсједништва СДЦГ Марко Ракочевић казао је да су Социјалдемократе сваким даном поносније што су одбили учешће у, како је рекао, Абазовићевом лажном помирењу и смјештању кадрова ДФ-а по дубини.

- Посјета премијера који није премијер напаћеној и ратом разореној Украјини са својом ренџерском свитом, висе је личила на филм Стивена Спилберга, када Том Хенкс и Вин Дизел, спашавају редова Рајана, ког глуми Мет Дејмонд, него на посјету озбиље државне делегације. Дојам је да су Дритан и екипа пошли тамо висе маркетиншки него као искрена подршка нашим европским пријатељима које је задесио пакао руске агресије. А какав су утисак оставили, говори и порука Предсједника Зеленског да је угостио Премијера Албаније Дритана, и премијера Црне Горе Раму - наводе из СД-а у саопштењу.

Он је напоменуо ни да потпредсједник Владе Владимир Јоковић са својом партијом “јос није скупио снагу да агресију назове правим именом”, већ је то за њега и даље војна операција, оправдана вјероватно.

- Док су били ужвљени у улоге нормандијских спасилаца, у држави су на чело Фонда за здравствено осигурање довели човјека који се јавно дивио Кнежевићевим достигнућима на Кошарама и приликом устоличења на Цетињу готово до митских размјера, човјека који је био спреман да са криминалним групама удари на Црногорце окупљене на Белведеру. Остаје нејасно и цији је кадар, обзиром да је амплитуда кретања ид Здравка Кривокапића до ДФ више него уочљива. Па нам то негдје стидљиво наговјештава и да је на снази онај чувени договор, да се ДФ не "дира" по дубини. А недје у току кафе паузе у засиједању Владе и Зоран Ђуришиц је именаован за "првог ваздухопловца " Црне Горе. Рециклажа кадрова на дјелу, ипак је то дио зелене политике - наводи се у саопштењу Ракочевића.

Он је закључио да је СД сваким даном све поноснији на своју одлуку да не буде дио политичког ријалитија, чија “штетна позадина осмишљена не у домаћој, него туђој кухињи, постаје све очигледнија”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. maj 2024 05:47