Марко Ракочевић / - фото: Социјалдемократе
14/09/2021 u 14:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ракочевић: Влада jе до сад била слуга цркве, сада потпуно незаконито покушава да буде и суд

Од ДФ и Демократа не чуди, ово им jе званична агенда, али од срамне УРА коjа се буса у прса jуначка док издаjе ову земљу и њене грађане, превише jе!, закључио је Ракочевић

Након физичког насиља 4. и 5. септембра, Влада jе овога пута правном тортуром, мучкиjе него 5. септембра, издала Цетињанке, Цетињане, али и све грађане Црне Горе, казао је предсjедник Одбора Главног града СД ЦГ Марко Ракочевић.

– Тако jе без икаквог правног основа, закључком, налажила Управи за катастар и државну имовину да власништво над Цетињским манастиром препише на другог власника. Пракса незабиљежена у Европи посљедњих 400 година! Шта jе сљедеће, да нам истом таквом одлуком имања преписуjете на цркву Србиjе, не би ли се све већи броj свештених лица могао скућити? – додао је Ракочевић.

Према његовим ријечима, Влада jе до сад била слуга цркве. Сада, потпуно незаконито, покушава да буде и суд, и катастар, и судиjа. Можда, кад су већ ухватили залет, да и онаj  НАТО хеликоптер са Манастирства, пардон, Министарства одбране препишу на цркву Србиjе, да вожње буду административно лакше.

Ево како вам се, поштоване Цетињанке и Цетињани, потпредсjедник Владе извињава за 4. и 5. септембар и насиље коjе jе над вама спровео! Тиме што вам незаконито одузима вашу наjвећу светињу, Цетињски манастир и тиме што опет, заjедно са читавом Владом, показуjе да jе спреман да ову земљу гурне у даље сукобе. Од ДФ и Демократа не чуди, ово им jе званична агенда, али од срамне УРА коjа се буса у прса jуначка док издаjе ову земљу и њене грађане, превише jе! – закључио је Ракочевић у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:10