Раковић / Фото: Јутјуб
24/10/2021 u 19:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Раковић тврди: Мим страницама у Црној Гори сада руководи СНС

Садржај на тим страницама се сада промијенио, а то је само доказ како се прелази из табора у табор, наводи историчар

Мим странице у Црној Гори су сада под руководством Српске напредне странке (СНС), тврди историчар Александар Раковић. 

Раковић је у емисији "Балкан инфо" казао да су популарни мимери сада у власништву партије предсједника Србије Александра Вучића. 

- Нисам обраћао пажњу на те ботове и на мим странице, али Андрија Мандић ми је рекао да је кампања против Демократског фронта почела у јануару 2020. године. Те мим странице су сада под руководством СНС-а. То само показује како се прелази из табора у табор. Нисам видио те нападе на које ми је указивао Мандић и искрено ми је жао због тога- казао је Раковић. 

Тврди да се садржај на страницама сада промијенио и да су мим странице о њему писале "свашта".

- А ја сам толико допринио борби за српски народ у Црној Гори- тврди он. 

Открио је да је био за то да се устоличење митрополита Јоаникија одржи у Подгорици. 

- Заиста нисам очекивао да ће премијер Здравко Kривокапић повући тако храбар потез и довести хеликоптер. А тог потеза не би било да он није нашао мир у 4 ујутру са Демократским фронтом. Он није имао друго решење и то треба похвалити, а све што је добро треба похвалити- сматра Раковић. 

За Кривокапића је казао да је црногорски сепаратиста и бивши функционер ДПС-а. 

- На политичке прилике у Црној Гори највише утиче британска амбасада. Дритану Абазовићу хвала што није пошао са ДПС-ом, али га питам: који је проблем са Србима у Врној Гори? Зашто није потписан Темељни уговор још увијек? Кривокапић је послао толико различитих верзија уговора да је друга страна тотално збуњена- навео је Раковић. 

За министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића казао је да жели самосталну црногорску цркву, док је за министарку одбране Оливеру Ињац казао да је не познаје, али да зна да је кадар ДПС-а. 

- То су структуре које су блиске странцима које спречавају да ДФ буде близак безбједносним службама. Директор АНБ-а Дејан Вукшић је био на ДФ-овој листи на изборима на приморју, али није структура која је изричито фронтовска. Знам да је близак Српској православној цркви-закључио је Раковић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:14