Ранко Кривокапић / фото: Раде Копривица
13/05/2022 u 16:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ранко Кривокапић: Холандиjа доприноси снажењу политичке подршке интеграциjи Црне Горе

Кривокапић jе указао на чињеницу да jе Холандиjа снажно подржала црногорско чланство у НАТО-у

Холандиjа у континуитету доприноси снажењу политичке подршке европскоj интеграциjи Црне Горе, казао jе министар вањских послова Ранко Кривокапић.

Како jе саопштено из Министарства вањских послова, на састанку Кривокапића са амбасадором Холандиjе Теодорасом Реинтjесом истакнут jе значаj интензивирања политичког диjалога и размjене посjета на наjвишем нивоу, у циљу даљег унапређења приjатељских и партнерских односа двиjе земље.

Кривокапић jе указао на чињеницу да jе Холандиjа снажно подржала црногорско чланство у НАТО-у.

- Као и да, остаjући досљедна начелу „строго, али правично“ у процесу напредовања кандидата ка Европскоj униjи (ЕУ), та држава у континуитету доприноси снажењу политичке подршке нашоj интеграциjи - каже се у саопштењу.

Кривокапић jе истакао да Црна Гора и Холандиjа, као партнери у НАТО-у, сарађуjу у оквирима важним за глобалну безбjедност, као и да jе усљед агресиjе на jедну суверену земљу, данас посебно значаjан систем колективне безбjедности и чланства у Алиjанси.

- Имаjући у виду то да jе Холандиjа до сада посебно истицала нашу усклађеност са Заjедничком вањском и безбjедносном политиком ЕУ, Кривокапић jе нагласио да ће Црна Гора бескомпромисно наставити стопроцентно усаглашавање - наводи се у саопштењу.

Кривокапић jе истакао да ће усваjање преосталих пакета санкциjа бити приоритет у раду Владе и Министарства на чиjем jе челу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:45