Ranko Krivokapić / - FOTO GOV.ME
15/08/2022 u 17:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ranko Krivokapić traži da MUP protjera Vladimira Božovića iz Crne Gore

Božović, kontinuirano, a sada i u Danu žalosti, sramotno vrijeđa građane Crne Gore i nipodaštava njen međunarodno-pravni subjektivitet, tvrde iz resora

Ministarstvo vanjskih poslova, na čijem je Čelu Ranko Krivokapić danas je uputio urgenciju Ministarstvu unutrašnjih poslova da ponovo zabrani ulazak i udalji ambasadora Srbije Vladimira Božovića iz zemlje, ukoliko je, kako navode, na teritoriji Crne Gore.

Kabinet Đukanovića: Vladimir Božović koristi tragediju na Cetinju i lažno se predstavlja

Iz ovog resora navode da su 12. avgusta zatražili od MUP-a zabranu ulaska, a i trajno udaljenje iz Crne Gore Božovića.

Iz ovog ministarstva tvrde da se Bpžović neistinito predstavlja kao ambasador.

- Zatražili smo diplomatskim kanalom objašnjenje od Ambasade Srbije u Podgorici i dobili odgovor da je on ambasador sve dok predsjednik ne donese ukaz o njegovom opozivu sa dužnosti. Persona non grata Vladimir Božović, kontinuirano, a sada i u Danu žalosti, sramotno vrijeđa građane Crne Gore i nipodaštava njen međunarodno-pravni subjektivitet- navode u saopštenju. 

Podsjetimo, i kabinet predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića se oglasio juče, navodeći da je na adresu kabineta dostavljeno pismo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića povodom nesreće na Cetinju, a pismo je, kako tvrde, bilo upućeno sa mejl adrese Božovića koji se predstavio kao ambasador Srbije u Crnoj Gori.

- Ovaj potez predstavlja još jedan čin nepoštovanja institucija Crne Gore. Neprihvatljivo je da i tragičan događaj na Cetinju, Vladimir Božović koristi da nastavlja sa svojom praksom lažnog predstavljanja i kršenja međunarodnih konvencija. Kabinet predsjednika će ovim povodom zatražiti određena postupanja od strane Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova, uključujući zabranu ulaska i napuštanje teritorije Crne Gore od strane V. Božovića. Napominjemo da je pismo iste sadržine drugi put u toku dana proslijeđeno sa zvanične e-mail adrese Ambasade Srbije u Crnoj Gori- naveli su u saopštenju Kabi9neta predsjednika. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:54