Ивана Рашчанин Радичевић / - фото: Твитер
27/03/2022 u 13:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рашчанин-Радичевић: Једнократна помоћ не подиже наталитет

А да пробате са додатним мјерама за укључивање на тржиште рада, нарочито за жене, те са мјерама које ће успоставити бољу равнотежу између пословног и приватног живота, казала је Рашчанин-Радичевић

Предсједница Форума жена СД-а Ивана Рашчанин-Радичевић огласила се поводом амандмана Одборничког клуба Демократа Бара којим се тражи да се накнада коју Општина Бар исплаћује за новорођенчад, са досадашњих 100 и предложених 200, односно 230 еура, повећа на 350, односно 400 еура за дјецу чији се родитељи налазе у стању социјалне потребе или су без запослења. 

- Накнаду за новорођенче, која је једнократна ће повећати на 400€ и тако ће  помоћи родитеље да подижу, школују и васпитавају дјецу? И све то за 400€! Праве мјере за подизање наталитета, па гдје сте ви до сад? - питала је Рашчанин-Радичевић. 

- А да пробате са додатним мјерама за укључивање на тржиште рада, нарочито за жене, те са мјерама које ће успоставити бољу равнотежу између пословног и приватног живота? - казала је.

- Можда да размислите о додатним системима подршке, бесплатним услугама на нивоу локалне заједнице, бољом и доступнијом здравственом заштитом...? Или ипак сачекати Милатовића да договори око наталитета са Јоаникијем - закључила је  Рашчанин-Радичевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:28