/ - фото: СД
11/04/2022 u 12:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рашчанин Радичевић: Зашто Влада таји информације око вршњачког насиља?

Позивамо Владу да објасни такав поступак у најосјетљивој области, у којој сваки корак мора да буде добро вођен и отворен за јавност, навела је она

Предсједница форума жена СД-а Ивана Рашчанин Радичевић саопштила је да "ако је вјеровати медијским написима данас, а нема разлога за супротно, Влада је ознаком "интерно" означила извјештај о спровођењу Програма сузбијања вршњачког насиља у школама, односно означила га је одређеним степеном тајности".

- Позивамо Владу да објасни такав поступак у најосјетљивој области, у којој сваки корак мора да буде добро вођен и отворен за јавност. То је саопштила предсједница Форума жена СД Ивана Рашчанин-Расичевић. Тајне око вршњачког насиља не смије бити. Изузетно је важно да породица, школа, друштво и појединци раде на проналажењу адекватних решења за проблем, који неће нестати прећуткивањем и игнорисањем, а понајвише стављањем ових докумената иза вела тајне. Но, оно што не могу сакрити је нови случај који је Министарство просвјете изгубило пред судом од смијењене директорице, овог пута ОШ Југославија. И, како смо и рекли раније, изгубиће сваки, али баш сваки спор- навела је она, поред осталог.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 12:35