/ Фото: Скриншот
30/11/2021 u 12:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Расправа у Скупштини: "Бринете о маузолеју тако што заговарате рушење, крива четничка идеологија коју баштините"

Посланик ДПС-а Драгутин Паповић је истакао да је директорица Народног музеја Црне Горе Анастазија Мирановић смијењена чисто због реваншизма

У Скупштини Црне Горе дошло је до расправе између посланика Демократске партије социјалиста и Демократа и Демократског фронта.

(УЖИВО-ВИДЕО) Коњевић министарки: Директоре сте распоредили по партијским функцијама, приграбили и Народни музеј

Све се догодило током постављања питања министрима. Посланик ДПС-а Драгутин Паповић је истакао да је директорица Народног музеја Црне Горе Анастазија Мирановић смијењена "чисто због реваншизма и националних мотива".

Он је министарки Весни Братић казао да  у оквиру Народног музеја функционише маузолеј на Ловћену.

-Познат је Ваш став да маузолеј на Ловћену треба помјерити или срушити. Ви треба да бринете о маузолеју на Ловћену тако што заговарате његово рушење. То је парадокс. Ту нисте криви Ви, крива је Влада, ова клеронационалистичка, четничка идеологија коју баштините. Крива је УРА која вам је то омогућила- нагласио је  Паповић у обраћању министарки.

Страхиња Булајић из ДФ-а  реаговао је наводећи "да не види себе у томе" и да је то за њега увреда.

Посланик Демократа Владимир Мартиновић надовезао се на расправу и казао да "немају право да се обраћају овакво увредљвим рјечником било коме".

-Поготово Демократама који смо грађанска и проевропска партија- нагласио је  Мартиновић и додао да "било који посланик од ових 41, уколико одлуче да подрже иницијативу опозиције за пад Владе тај неко се продао и тај неко ради као што је радио Дарко Пајовић и Позитивна Црна Гора.

-Ко код одлучи да изда изборну вољу грађана, тај неко је узео новац. Да ли је то милион или 21 милиона, нас није брига- казао је, између осталог, Мартиновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:27