/ - ФОТО: Демократе
25/05/2022 u 14:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рауш: Аустријска народна партија пријатељ Демократа

Момо Копривица је пожелио срдачну добродошлицу делегацији Аустријске нардоне партије уз чврсто увјерење да ће Демократе врло брзо, постати и стратешки партнери унутар ЕПП породице

Демократска Црна Гора угостила је високе функционере Аустријске народне партије, на челу са посланицом и предсједницом Политичке академије Аустријске народне партије,  Бетином Рауш.

Пријему, као и радном доручку и културно-умјетничком програму који је био уприличен у велелепном винском подруму Шипчаник присуствовали су потпредсједници, посланице и посланици Демократа, директор и портпарол Демократа као и савјетници предсједника Демократа.

Итичући посебно задовољство што има прилику да угости делегацију највеће владајуће партије у Националном савјету Аустрије која има 7 од 19 посланика из Аустрије у Европском парламенту, партије чланице Европске народне партије (ЕПП), највеће владујуће групације у Европском парламенту чији је Демократка Црна Гора кандидат за чланство, шеф Делегације Демократа, Момо Копривица је пожелио срдачну добродошлицу делегацији  Аустријске нардоне партије уз чврсто увјерење да ће Демократе врло брзо, као посвећени заговарачи европских и евроатланских вриједности постати и стратешки партнери унутар ЕПП породице.

-Опредијељени да градимо друштво прогресивних европских земаља, основани смо 2015. године већ смо остварили врло значајне резултате и на првим, а посебно на другим парламентарним изборима 30. августа 2020. године, када смо постали једна од двије највеће партије у Црној Гори. Свјесни да припадамо западном цивилизацијском кругу, имамо јасну европску, евроатланску и прозападну профилацију. Опредијељени смо ка моделу социјалне тржне привреде у нашој економији, уз посвећеност јачању и остваривању владавине права на коме, као друштво морамо остварити велике помаке. Као партија која је од свог настајања до данас пружала шансу младим људима, изњедрили смо и најмлађег предсједника парламента у Европи, најмлађе предсједнике општина, предсједнике скупштина општина, својевремено најмлађи Клуб посланика и наставићемо да будемо кровна организација афирмације младих, њиховог професионалног развоја и напредовања-казао је потпредсједник Демократа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:30