Омер Бајрактари / - М.К.
04/04/2022 u 20:56 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Наводна куповина гласова у Улцињу; Бајрактари: Срамне монтаже из кухиње власти; ДПС: Надлежни да реагују

Раниjе смо истакли ко купуjе гласове у Улцињу. Такође, зна се ко jе одговоран за аферу "Коверта", "Снимак"..., казао је Баjрактари

На друштвеним мрежама већ неколико сати кружи аудио-снимак наводне куповине гласова у Улцињу од стране функционера коалициjе "За нови почетак" (УРА, ДП, СДП, ДП, Албанска алернатива).

На аудио-снимку коjи jе на албанском jезику, чиjа аутентичност се не може провjерити, води се разговор између предсједника ГП УРА Дритана Абазовића, носиоца листе и кандидата за предсjедника Општине Улцињ коалициjе "За нови почетак" Омера Баjрактариjа, предсjедника Демократске партиjе Фатмира Ђеке, извjесног Ахметиjа и Н.Н. особе коjи на албанском jезику, наводно, говоре о куповини гласова.

СДТ формирао предмет

"У Специјалном државном тужилаштву су од раније формирани списи предмета поводом догађаја у вези наводних злоупотреба које су повезане са одржавањем локалних избора у Улцињу. Данас објављени снимак ће такође бити испитан у контексту евентуалног постојања кривичног дјела из надлежности Специјалног државног тужилаштва", саопштили су из СДТ-а.

Носилац листе и кандидат за предсjедника Општине Улцињ коалициjе "За нови почетак" Омер Баjрактари саопштио jе да "осуђуjе срамне монтаже из кухиње актуелне улцињске власти и позивамо надлежне државне органе да утврде ко говори истину".

- Раниjе смо истакли ко купуjе гласове у Улцињу. Такође, зна се ко jе одговоран за афере "Коверта", "Снимак"... У сусрет понављању локалних избора у Улцињу, политички опоненти своj традиционални метод дjеловања покушаваjу приписати нама, користећи разне монтаже, конструкциjе и манипулациjе. Већ опробана метода у коjу нико не може повjеровати. Мора се признати, прваци су у монтажи и конструкциjи. Никакве афере ни конструкциjе неће ометати да радимо за бољи Улцињ и да потврдимо нашу побjеду у сриjеду. То jе више него сигурно - поручио jе Баjрактари.

Лидер ДП-а Фатмир Ђека оциjенио jе да jе у питању "очаjнички покушаj губитника на изборима и њихових милитаната да се другима монтираjу афере".

image

Фатмир Ђека

- Срђан Бољевић

- За то ће свакако одговарати. Посебно када jе риjеч о намjери да се у то њихово блато, лажи и преваре баци мандатар Дритан Абазовић. Такође, одлично знаjу да ће, и поред координираних активности, свакако изгубити jош jедан мандат и могућност да на било коjи начин учествуjу у вршењу власти у Улцињу - навео jе Ђека.

image

Фото: Абазовић

- Фото: Абазовић

Поводом, наводне, куповине гласова огласили су се и из Општинског одбора ДПС Улцињ.

- Видео уjедно jасно показуjе ко jе у праву када jе у питању куповина гласова и ко се у Улцињу бави нечасним радњама и прљавом кампањом, а ко води кампању фер и поштено - саопштили су из Општинског одбора ДПС Улцињ.

Они су позвали надлежне државне органе да испитаjу наводе из снимка и да предузму потребне радње.

- Онима коjи се баве овим нечасним радњама поручуjемо да би требало да их jе срамота и да им jе све узалудно jер ће им Улцињ поновити оно што им jе већ саопштио, а то jе да су у Улцињу били и остаће опозициjа - поручуjу из ОО ДПС-а.

Руководилац ОДТ Улцињ Владимир Савовић казао је за Портал Дан да се предузимају истражне мјере након што је проциркулисао аудио снимак.

- Тужилаштво је обавијештено од стране ОБ Улцињ. Управо су послати позиви да се прикупе обавијештења од актера, који ће доћи сјутра око 9-10 часова. Ово се не односи на Абазовића који још није одговорио на телефонски позив али  оно што је важније од тога је да ми управо покушавамо преко ИТ сектора при полицији да утврдимо неке податке  о сајту aktuelno.me, јер без аутентичног снимка, не у овом него у било ком  другом случају нема никаквих зваичних  материјалних доказа. А то је, да тако кажем, и већи проблем у читавој овој причи - казао је Савовић.

Последњих дана Албанска коалиција ДУА - ДС у ЦГ, Коалиција "За нови почетак" и локални ДПС у више наврата размијенили су оптужбе о куповини гласова.

Подсјетимо, Општинска изборна комисија Улциња дониjела jе одлуку о понављању избора на бирачком мјесту број 5 у Другој мјесној заједници након приговора Коалиције "За нови почетак". Гасање ће бити поновљено у сриjеду. Иначе, на изборима одржаним 27. марта коалиција окупљенаа око ГП УРА освоjила jе 14 мандата, ДПС – БС и ДУА – ДС по шест, Форца пет, Демократе два мандата. Улцињски парламент има 33 одборника.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:33