SDP, SDP / - SDP, SDP
22/03/2024 u 14:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rejhan Agović izabran za predsjednika Opštinskog odbora SDP Rožaje

Rejhan Agović izabran za novog predsjednika Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Rožaje.

Agović je u rodnim Rožajama prepoznat kao uspješan mladi preduzetnik, a trenutno je i odbornik u lokalnom parlamentu.

Politikom se bavi, kako kaže, da bi doprinio jačanju demokratskih vrijednosti i unaprijedio kvalitet života svojih sugrađana.

Novoizdabrani predsjednik Rejhan Agović je istakao da je sa velikom dozom odgovornosti prihvatio imenovanje na funkciju predsjednika Opštinskog odbora SDP u Rožajama i izrazio iskrenu zahvalnost članovima stranke na ukazanom povjerenju.

- Uvjeren sam da ćemo zajedno raditi na unapređenju kvaliteta života svih naših sugrađana. Kao predsjedniku Opštinskog odbora, moj cilj je jačanje demokratskih vrijednosti, stvaranje inkluzivnog političkog procesa u kojem će svaki glas i građanin biti poštovani, kao i društvenog i ekonomskog ambijenta u kojem će Rožaje doživjeti razvijenost kakvu vrijedni ljudi našeg kraja i zaslužuju - naveo je Agović.

Sjednici Opštinskog odbora prisustvovali su predsjednik SDP Ivan Vujović i zamjenik predsjednika Petar Odžić.

Vujović i Odžić su izrazili zadovoljstvo zbog brze konsolidacije partije nakon uspješno održanog Kongresa posebno potencirajući činjenicu podmlađivanja rukovodstva partije, što će, kako su reklu, donijeti novi kadrovski kvalitet neophodan za dalje političke izazov pred kojima se nalazi i SDP i građanska Crna Gora.

Vujović je naglasio da je Rožaje uvijek bilo jedan od najjačih uporišta građanske i državotvorne politike kojoj je rožajski SDP uvijek davao poseban i upečatljiv pečat.

On je kazao da su pred građanskom Crnom Gorom izazovi očuvanja građanskog društva na koje vrijednosti se ponovo atakuje iz istih onih centara koje su u bliskoj prošlosti razarale multietnički i multikonfesionalni sklad, na kojem mora da počiva savremena Crne Gora.

- SDP će kao i uvijek biti snažna brana retrogradnim i antievropskim politikama, a kao autentična proevropska partija uvijek će davati snažan doprinos realizaciji trenutno najvažnijeg političkog i državnog cilja – brzom učlanjenju Crne Gore u EU - zaključio je Vujović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:13