са састанка / - фото: Влада
14/05/2022 u 10:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

САД спремне да помогну у реформи правосуђа

Амбасадорка Раjнке jе поздравила опредjељење нове владе да се фокусира на убрзање преговарачког процеса са Европском униjом

Сарадња Црне Горе и Сjедињених Америчких Држава (САД) у области реформе правосуђа, испуњења мjерила у преговарачким поглављима 23 и 24, оптимизациjе и реформе преговарачке структуре и њеног усклађивања са Новом методологиjом, биће приоритети у односима двиjе државе у наредном периоду, оцијењено jе на састанку министарке европских послова Jоване Маровић са амбасадорком САД у Црноj Гори Џуди Раjзинг Раjнке.

 - У фокусу преговарачког процеса Црне Горе с Европском униjом jе испуњење привремених и добиjање завршних мjерила у преговарачким поглављима 23 и 24, а осим подршке Униjе на том путу, Црна Гора изузетно циjени и подршку САД-а као стратешког партнера, казала jе Маровић на састанку.

Она jе поjаснила да су за напредак у поглављу 23 неопходна кључна именовања у правосуђу, те да као некадашњи члан те Радне групе има jасну слику и визиjу како преговарачка структура треба да изгледа како би била прилагођена Новоj методологиjи проширења.

Амбасадорка Раjнке jе поздравила опредjељење нове владе да се фокусира на убрзање преговарачког процеса са Европском униjом.

Наглашаваjући значаj реформе правосуђа и избора компетентних професионалаца на важне позициjе у правосудном систему, Амбасадорка jе наjавила наставак подршке Сjедињених Држава настоjањима црногорских институциjа да остваре конкретне резултате, посебно у области борбе против корупциjе и организованог криминала.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 16:29