Šaranović / FOTO: SRDJAN BOLJEVIĆ
19/06/2024 u 18:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Šaranović neće doći na kontrolno saslušanje, putuje u Njujork

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Danilo Šaranović neće prisustvovati kontrolnom saslušanju na temu “Imenovanje v.d. direktora Uprave policije i posljedice na sistem bezbjednosti u Crnoj Gori”, a koje je trebalo da bude održano 26. juna, zbog učešća na Samitu šefova policije država članica UN (UNCOPS).

On je o tome informisao predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Miodraga Lakovića (PES) 14. juna, a nakon što je na sjednici Vlade 13. juna usvojena platforma za Šaranovićev put u Njujork.

Šaranović će, prema podacima dostupnim na platformi Vlade, učestvovati na UNCOPS-u na poziv podsekretara Ujedinjenih nacija za mirovne operacije Žan-Pjera Lakroa. On predvodi delegaciju u kojoj je i Aleksandar Radović, aktuelni v.d. direktora Uprave policije.

Javnost je o otkazivanju prisustva na kontrolnom saslušanju informisao član Odbora za bezbjednost i odbranu Nikola Zirojević, koji je i naglasio da je Šaranović za saslušanje predložio termine prije, ili poslije puta. Istakao je da je ovakav odnos resornog ministra prema matičnom odboru "krajnje neprofesionalan i nekorektan".

Zirojević: Šaranović bježi sa kontrolnog saslušanja, pokušaj poniženja Odbora za bezbjednost i odbranu i ParlamentaStijepović Zirojeviću: Ako se Šaranović prepao od vas iz SD-a - ne bilo ga

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jul 2024 15:39