Посланици скупштинске већине / - Дан
19/07/2021 u 10:11 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Састанак скупштинске већине: Лекић, реконструкција или нови избори

Састанак је заказан за 17 часова у Скупштини Црне Горе, а очекује се да му присуствују представници свих партија парламентарне већине.

Данас ће бити одржана и трећа рунда преговора парламентарне већине о превазилажењу политике кризе, а већ је извјесно да Демократски фронт неће одступити од става да треба реконструисати владу, са новим премијером на њеном челу.

На другој страни Демократе пристају на реконструкцију Владе али и даље дају подршку премијеру Здравку Кривокапићу.

Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић сматра да реконструкција не смије бити само шминкање садашњег састава Владе.

- Ми смо за избор нове, политичке владе, која би у процентуалном смислу задовољила резултате гласања од 30. августа. Експерти у Влади били су најмање експерти. Није довољно завршити факултет и неки радни ангажман на некој берзи да себе представите као експерта. Углавном се то види по резултатима на унутрашњем и спољашњем плану. Они који сматрају да треба да буде нека реконструкција, шминкање покојника, мораће да образложе какви су то модели, на чему су засновани, али ДФ су неприхватљиви - изјавио је Кнежевић,.

За њега у случају да не дође до решења треба да уследи техничка влада и договор шта она треба да припреми - попис, чишћење бирачког списка и на крају избори.

Реконструкција Владе је опција коју заговара и Демократска Црне Гора. Њен лидер Алекса Бечић поручио је да премијер Здравко Кривокапић има његову подршку.

- Онима који сматрају другачије поручујем да са Демократском партијом социјалиста могу да скрате мандате Скупштини или да сруше Владу. Нико не може бити стопроцентно у праву зато је рјешење у ономе што је средина, а то је, понављам, реконструкција и истинско оснаживање ове владе као плод парламентарне већине и премијера - казао је Бечић.

Састанак је заказан за 17 часова у Скупштини Црне Горе, а очекује се да му присуствују представници свих партија парламентарне већине.

Први састанак партија власти одржан је 24. јуна на иницијативу лидера Демоса и Социјалистичке народне партије, Миодрага Лекића и Владимира Јоковића. Већ тада челници ДФ-а су одбили могућност реконструкције Владе на чијем би челу остао премијер Кривокапић, поручујући да ако не буде сагласности о новом кабинету, најкасније до краја године треба организовати ванредне парламентарне изборе. Ни на другом састанку није било помака у рјешавању кризе. Новитет је био предлог једног од лидера ДФ Андрије Мандића, да премијерску функцију преузме неко из коалиције "Мир је наша нација", а да предсједник Скупштине Црне Горе буде с листе "За будућност Црне Горе". ДФ је за новог премијера предложио Миодрага Лекића, председника Демоса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 23:01