/ foto: lazar ružić
29/11/2023 u 17:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević nakon sastanka sa Spajićem: DPS opstruira popis, jasno je da procesom upravlja Đukanović

Žele da ovaj proces odvlače u nedogled kako bi se ušlo u novu godinu, kazao je Knežević nakon sastanka koji je održao Spajić sa predstavnicima parlamentarne većine

Premijer Milojko Spajić sastao se sa predstavnicima parlamentarne većine  zbog predloga premijera da se popis stanovništva odloži nekoliko dana. Predsjednik DNP-a Milan Knažević kazao je novinarima, da je protiv odlaganja popisa stanovništa, te da smatra da DPS namjerno opstruira i iskorišćava vrijeme za dijalog.

- Izašli smo im u susret od softvera do popisnih komisija, raspisali smo nove oglase da bi se prijavili njihovi članovi. Žele da ovaj proces odvlače u nedogled kako bi se ušlo u novu godinu. DPS u ovom trenutku je vjerovatno najanticrnogorska partija. Očekujemo da u DPS-u prevladaju zdrave snage, kojih ima. Jasno je da cijelim procesom upravlja Milo Đukanović i da on opstruira tako što šalje kolegu Živkovića i ostale pregovarače da opstruiraju proces- istakao je Knežević.

Spajić: Predložiću odgađanje popisa za 3. decembar

Spajić je danas, nakon najave DPS da će ovaj proces bojkotovati, kazao da čini posljednji ustupak opoziciji, te da ne vidi razlog za odlaganje popisa, jer je sve pripremljeno.  Mehanizmi kontole popisa su, kako je istakao, mnogo veći nego 2011. godine i mnogo veći nego u drugim državama koje se mogu uporediti sa Crnom Gorom, piše rtcg portal.

Premijer Crne Gore Milojko Spajić poručio je da nema razloga za odlaganje Popisa stanovništva, ali, kako dodaje, spreman je da ponudi odlaganje početka popisa za četiri dana.

- Svaka tačka sporazuma koji smo potpisali je do kraja ispunjena - kazao je Spajić danas novinarima.

Podsjetimo, ranije danas direktor Uprave za statistiku (Monstat) Miroslav Pejović kazao je da Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Crnoj Gori počinje sjutra i da su obezbijeđeni svi uslovi za njegovo sprovođenje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. februar 2024 14:42