/ - фото: Кабинет предсједника Владе
10/06/2021 u 16:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Савjетница премиjера за мањинска права се састала са диjаспором у Паризу: Jачати сарадњу и везе

Током састанка jе било риjечи и о инициjативама за ужу сарадњу Црне Горе и њене диjаспоре, као и о проjектима коjи ће ближе промовисати Црну Гору

Савjетница предсjедника Владе за мањинска права Маида Горчевић састала се у уторак са представницима диjаспоре у Паризу, а приликом сусрета jе договорено активниjе учешће како Владе Црне Горе, тако и удружења диjаспоре – исељеника, у циљу континуиране сарадње и прогреса успостављених веза.

Како jе саопштено из кабинета предсjедника Владе Здравка Кривокапића, на састанку су разговарали о актуелним темама коjе се тичу диjаспоре, као и о важности вакцинациjе због епидемиолошке ситуациjе.

– Током састанка jе било риjечи и о инициjативама за ужу сарадњу Црне Горе и њене диjаспоре, те с тим у вези, говорили су о проjектима коjи ће ближе промовисати Црну Гору, као и о школи црногорског jезика и културе коjу би отворили у Паризу за дjецу наших исељеника – наводе у кабинету премиjера.

Састанку су присуствовали представници удружења Асоциjациjа Монтенегро из Париза, предсjедник Миодраг Златичанин и чланови Радоjица Марковић и Деjан Шестовић, као и предсjедник Санџачке бизнис асоциjациjе, Шефадил Личина.

Састанку су присуствовали и амбасадор Црне Горе у Паризу Иван Иванишевић и министарка здравља Jелена Боровинић-Боjовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 06:03