Војо Лаковић / - фото: Архива Дан
19/01/2022 u 15:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лаковић: На удару државна стабилност и грађански мир

Нема више простора за скривање иза флоскула. Маске jе потребно скинути. Ко не жели да jе скине, доживjеће да му буде стргнута, jер грађани хоће и заслужуjу истину.

Савjетник премиjера за безбjедност Воjо Лаковић, обjавио jе ауторски текст поводом актуелне политичке и безбjедносне ситуациjе у земљи.

Његов текст преносимо интегрално.

 - Политичка сцена и играње вољом и трпљењем грађана нису случаjни и нису без циља. Голим оком jе видљиво да су се у покушаj грубог гажења одлуке народа из августа 2020. уплеле параструктуре из диjела безбjедносног сектора, коjи ниjе размонтиран до краjа. Да би се демонтирала опасна хоботница, потребно jе много храбрости, непоколебљиве одлучности, као и великог познавања сектора безбjедности - ко га jе чинио и шта jе ко чинио, док jе угрожавана безбjедност грађана и државе.

У недостатку ове озбиљне запитаности и jош потребниjих прецизних одговора, аждаjа палог бившег режима прво jе почела да се придиже, а ових дана и да удара ватром у темеље нове наде за Црну Гору. На удару ниjе само нада грађана, нити политичка стабилност, већ су на удару државна стабилност и  грађански мир.

Нема више простора за скривање иза флоскула. Маске jе потребно скинути. Ко не жели да jе скине, доживjеће да му буде стргнута, jер грађани хоће и заслужуjу истину.

Грађани Црне Горе, истина jе управо она коjу и сами видите и нису вам потребни тумачи. Препознаjемо ко не смиjе, не зна и не жели да уђу у мрак и из њега извуче мрачне таjне мрачних моћника бившег система  безбjедности.

Нажалост, међу онима коjи нас држе у мраку, налазе се и они коjи су, наводно наши, а jош наводниjе, нису њихови.

Jесу. њихови су све док нису наши!

Jесу, њихови су све док одбиjаjу да се с њима сукобе.

њихови су, а не наши, jер управо њих држе у моћи.

њихови су, а не наши, jер хоће да сломе нас, а не њих.

њихови су jер више нису чисти, а нечисти не могу бити наши.

Нечисти су, jер нису хтjели, нису смjели и наjгоре од свега - неки су постали чак и њихови таоци!

Као универзитетски професор безбjедности, експерт са академском титулом за контратероризам и борбу против организованог криминала, поручуjем грађанима – Црна Гора  jе доведена у безбjедносно наjопасниjу ситуациjу у новиjоj историjи. Овдjе се нашла вођена навалентним и амбициозним дjеловањем структура коjе нису промптно приступиле основном безбjедносном задатку – демонтирању хоботнице у безбjедносном сектору. Монтирање нове хоботнице, горе jе непочинство од оног коjе jе починила стара.

Ко ниjе могао да сакриjе своjе прљаве руке, jедини излаз може да види  у рушењу воље грађана Црне Горе и враћању у канџе оних коjе смо смиjенили на изборима 30. августа 2020. године. Кризу не могу риjешити они коjи су jе створили и коjи желе да jе продубе.

Ипак, за све постоjи рjешење. Постоjе људи коjи смиjу, коjи умиjу и коjи хоће. Не сумњаjте у то! Свима jе jасно коме jе потребан политички и безбjедносни блиц криг! Коме jе потребно урушавање свих тековина 30. августа?!

Господо, преиграли сте се. Наступа блиц криг дубинског преиспитивања. Ко прође оваj полиграф, обезбиjедио jе свиjетлу политичку будућност! Ко, пак не прође, таj jе издао!“, стоjи у ауторском тексту савjетника премиjера за безбjедност Воjа Лаковића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:24