Марта Шћепановић / Фото: Архива, Дан
10/12/2021 u 12:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шћепановић: Братићкин секретар вријеђа интелигенцију, ударио на част директора

Ћулафић изнио гомиле неистина за разрешења директора школа, тврди посланица ДПС-а

Посланица ДПС-а Марта Шћепановић тврди да је министарка просвјете Весна Братић овластила државног секретара Дамјана Ћулафића да одговара на питања која је требало њој да буду постављена.

Ћулафића је назвала човјеком "који је бестидно ударивши на част и достојанство смијењених директора образовних установа, изнио, не трепнувши, гомиле неистина везаних за њихова разрјешења". 

- Једино оправдање за изнешене бесмислице секретара Ћулафића,  је чињеница да је на актуелну функцију ступио прије мјесец дана, а да је посљедњу годину, незаинтересован за ђеловање нове државне власти, провео миљама далеко од Црне Горе. У сваком другом случају би знао да су смјене директора школа како у Kолашину тако и у осталим градовима исклучиво политички мотивисане, и резултат су бруталног политичког прогона особа које су свој посао обављале одговорно, часно и поштено. Једини гријех им је било то што су на функцију директора именовани од стране бивше власти- додаје она. 

Ћулафићу је поручила да ће му предочити све околности везане за смјену и именовање директора.

- Од тога како су грађани Kолашина мјесецима унапријед знали тачна имена будућих директора, преко тога који је партијски кључ кориштен приликом именовања, колико је и шта добио поједини партијски субјект, до тога ко је са киме у родбинским и рођачким везама. А вјерујте нам да нема грађанина Kолашина који ово не зна. До тада, за ваше добро, молимо Вас да се суздржите оваквих јавних наступа којима вријеђате интелигенцију и подржавалаца партије чији сте експонент, а послије којих, са веома респектабилне функције коју обнашате, изгледате, да не користимо тежи израз, крајње неозбиљно- закључила је Шћепановић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 11:41