/ - Фото: ДПС
22/03/2022 u 15:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шћепановић: Експерти угасили стару авио компанију, па основали нову и преплатили нестручан менаџмент

За гашење тадашње утемељене компаније и кретање у хазарски покушај оснивања нове, одлазећа руководећа експертска дружина ће кривично одговарати, сматра она

Након изјаве државног секретара у Министарству капиталних инвестиција Зорана Радуловића да од менаџмента компанија То Монтенегро и њеног директора Предрага Тодоровића нијесу “добили стратегије развоја компаније, нити добар и правовремен ред летења", као и његовог признања да је “пуно грешака направљено”, сматра Марта Шћепановић, посланица ДПС-а у Скупштини Црне Горе.

- Поставља се питање: а ко ће за све ово да одговара?Подсјећамо да је Тодоровић за свој рад био награђен мјесечном платом од, за црногорске прилике нестварних, 4.400 еура, те да му на основу уговора који је потписао на име отказа, тј. раскида уговора, сљедују 24 просјечне нето зараде, или више од 105.000 еура. Грађанима наше државе који плаћају гориво, хљеб и друге основне животне намирнице по историјски високим и незапамћеним цијенама, у ушима одзвањају Спајићеве ријечи да ће оснивање ове авио компаније коштати „нула еура“- наводи она.

Додаје:"За гашење тадашње утемељене компаније и кретање у хазарски покушај оснивања нове који је резултирао фијаском, одлазећа руководећа експертска дружина ће кривично одговарати као и за бројна друга своја непочинства". 

-Свакако исказивања накнадне памети од стране оних који су најодговорнији, не доживљавамо никако другачије до додатним вријеђањем интелигенције грађана са чијим су се новцем, јавним предузећима, државним ресурсима, и у крајњем са судбином Црне Горе у претходном периоду безобзирно играли- закључује она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. april 2024 03:54