Професор Мара Шћепановић / - РТЦГ
22/09/2021 u 09:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шћепановић: Кривокапић условљен да реконструише Владу

Та Влада jе дала своj максимум у условима када се не зна ко jоj више ради о глави, да ли опозициjа коjа jе испод сваког нивоа, или партиjе из побjедничке партиjе

Професорица Природно-математичког факултета УЦГ Мара Шћепановић, оцjењуjе да jе премиjер Здравко Кривокапић био условљен да реконструише Владу, те да jе та Влада у оваквим условима када се не зна ко jоj jе више ставлjао клипове у точкове, урадила максимум, и много више него што се очекивало.

"Кривокапићу смо дали подршку за то, а он jе имао право да да своjе мишлjење о експертим. Та Влада jе дала своj максимум у условима када се не зна ко jоj више ради о глави да ли опозициjа коjа jе испод сваког нивоа или партиjе из побjедничке партиjе. Влада оваква каква jе, по мом мишлjењу, дала jе своj максимум, очекивала сам и горе и мање", казала jе Шћепановић, у Jутарњем програму РТЦГ.

Што се тиче инициjативе о смjени министра вањских послова Ђорђа Радуловића због нон пеjпера, Шћепановић подржава министра.

Она jе истакла да jе он са министарком Весном Братић био дио делегациjе у Берну, гдjе су представили интенциjе да Црна Гора буде регионални центар jедном међународног института коjи би окуплjао научнике за одрживе технологиjе. Односно увођење хадронске терапиjе у лиjечењу канцера, чиjи би центар могао бити у Црноj Гори.

"Наша интенциjа jе да у Црна Гора буде таj цетар. Влада jе направила тим коjи jе направио све услове да би се могли кандидовати за то мjесто, а то би био бенефит за циjелу државу, и надам се да ће и позициjа и опозициjа се удружити како би оваj проjекат реализовали. Бивша министарка jе прихватила ту идеjу и ми покушавамо да наставимо таj проjекат", казала jе Шћепановић.

Она jе истакла да су догађаjи у Церну били изазвани од опозициjе, од организоване криминалне групе, коjа не жели да оде тамо гдjе jоj jе мjесто и да врати оно што jе узео од свих нас.

Што се тиче смjене директорице Монстата, Шћепановић не види зашто jе то изненађењ.

"Наjтужниjе jе што jе претходна власт за 30 година успjела да донесе законе, а већина тих закона jе писане за њих саме. Сjећамо се њених анализа да jе два еура доволjно за преживлjавање, прошле године ниjедну информациjу ниjесмо могли да добиjемо из те институциjе. То jе jедно потпуно политичко тиjело, вођено директорицом коjа jе врло инволвирана у све што се дешава у организованоj криминалноj групи, па jе њено чуђење врло интересантно", каже Шћепановић.

Изjаве Удружења државних тужилаца да им jе угрожерад и да jе индикативно ћутање власти, види као лицемjерно.

"То jе исто као што су ти тужиоци ћутали кад су нападали новинаре на своjим задацима, и они се сад чуде и они су угрожени у обавлjању своjих послова", каже Шћепановић.

Коментаришући епидемиолошку ситуациjу, она jе истакла да све зависи од грађана и њиховог поштовања препорука. Како jе додала млади се понашаjу неодговорно и апеловала да се сjете оних коjи су их подизали и коjима таквим понашањем угрожаваjу живот.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 21:11